noknok monster

Verleden


verdrietig

Hebben jullie ook een stom verleden gehad? Want ik heb een kei stom verlede gehad en ik krijg het maar niet uit men hoofd... Iemand tips?

Reacties ―

"Eruit leren"

Wat vervelend dat je verleden je zo achtervolgt. Iedereen draagt een verveleden met zich mee, we hebben allemaal onze ‘rugzak’ waarin we alles dragen dat we ooit hebben meegemaakt. Bij de ene is die rugzak al wat zwaarder dan bij de andere. Als jij er zo mee in je hoofd zit, betekent dit waarschijnlijk dat je verleden veel voor je betekend heeft. Het is oké om hier soms aan terug te denken, je kan daar veel uit leren. Maar als het je teveel wordt en je het gevoel hebt dat het je verhindert om in het nu te leven, dan is dat heel vervelend. Op www.awel.be kan je jouw verhaal delen en erover praten met iemand. Dit kan helpen om je hart te luchten en je verleden een plaats te geven. Door het aan iemand anders te vertellen en er niet gewoon zelf mee in je hoofd te blijven zitten, kan je jouw gedachten makkelijker loslaten. Zo hoef je de last van je verleden niet alleen te dragen.

Groetjes, 


"Sterker worden"

Jouw moeilijk verleden is iets waar je niet zo maar om heen kan. Maar ik geloof wel dat het ook iets is waaruit jij kan groeien. Je kan er alleen maar sterker van worden als persoon. Het is normaal dat je het er soms moeilijk mee hebt. Zeker als je er heel veel nadenkt over nadenkt Blijven piekeren en nadenken over wat is geweest, geeft je geen goed gevoel. Maak wat meer tijd voor dingen die je wel een leuk gevoel geven. Als je dat moeilijk vindt, kan je hier alvast wat tips vinden. Probeer die gedachten af en toe eens aan de kant te zetten en focus op wat je nu hebt en kan. Je mag fier zijn op de persoon die je - ondanks moeilijkheden in je verleden - bent geworden. Vergeet dat niet!

 Groetjes,