noknok monster

verslaafd


krachtig

Ik weet het.ik ben verslaafd aan games maar dat is niet zo erg toch.....

Reacties ―

"Afwisseling"

Goedendag!

Ik begrijp zeker dat je graag games speelt. Ik heb zelf een zoon die daar ook zot van is en het kan een leuke manier zijn om je te ontspannen. Maar wanneer die games bijna al je vrije tijd in beslag nemen, dan is dat toch niet zo goed. Ik vind dat je ook genoeg tijd moet maken voor andere dingen. Zoals afspreken met vrienden, buiten komen, sporten,… Ook je schoolwerk mag er niet onder leiden. Waarom? Als je je tijd wat meer verdeeld en nuttig besteed, zal je daar de resultaten ook van zien. Dus leg die games af en toe eens opzij. Je zal zien dat het des te leuker wordt wanneer je dan wél nog eens speelt.

Groeten,

Jan

"Alles met maten"

Je doet alles best met mate. Teveel van iets is nooit goed. Verslaving is een onaangenaam gevoel, je voelt je afhankelijk van iets en kunt er ook minder van genieten want je wilt altijd nóg meer. Probeer voor jezelf eens te bedenken waarom je zoveel wil gamen. Op deze pagina vind je meer informatie over gamegedrag. Voor jezelf maar ook voor je omgeving zou ik die games toch wat vaker aan de kant leggen. Leg jezelf een regel op over hoe vaak je mag gamen en probeer je daar aan te houden. 

Pol

"Nee zeggen"

Gamen is leuk en mag je zeker doen! Maar het is ook belangrijk je uit te leven in de ‘echte’ wereld en genoeg andere activiteiten te doen. Soms moet je gewoon eens ‘nee’ zeggen tegen jezelf. Probeer te stoppen met gamen als je al lang bezig bent. Zo leer je sterk in je schoenen te staan! Je zal zien dat er veel dingen zijn waarmee je je kan amuseren naast games. Bij deze tip vind je misschien een leuke andere activiteit om eens te proberen!

Succes!

Li