noknok monster

"Puberteit is zo verdomd lastig!"


krachtig

Ik weet zeker dat je dit ook al hebt meegemaakt als je in je puberteit zit. Een dag waarop je van heel blij naar gefrustreerd gaat en dan terug van gefrustreerd naar verdrietig. En dan opnieuw van verdrietig naar blij enzovoort.

Het zijn van die dagen dat je niet meer weet wie of wat je bent en hoe je je in hemelsnaam ook echt moet vóélen. Ik ga er persoonlijk echt kapot aan!

Hoe kan het dat je bijvoorbeeld in de ochtend gefrustreerd naar school gaat omdat je zonet een ruzie met je ouders had en opeens heb je door dat je vanavond pizza ging eten en je gezicht veranderd in een glimlach. En dan krijg je een vloed van vreugde over je heen dat je wel kan zeggen van: "hè wauw, hoe leuk is het leven wel?!".

Waarschijnlijk hoort dit bij de puberteit, maar het is zo verdomd lastig!

Reacties ―

"Samen sterk!"

Hey,

Ik herken wat jij vertelt zeker en vast! Ik heb ook zo van die dagen, dat ik een rollercoaster van gevoelens en emoties ben. Dat is vervelend, maar het hoort er nu eenmaal bij. Mij helpt het om te weten dat ik niet de enige ben. Als ik hierover praat met vriendinnen of met mijn ouders, dan herkennen ze dat bijna allemaal. Heb jij al eens geprobeerd om het er met anderen over te hebben? Iets delen met vrienden kan al helpen om iets vervelend wat te lichter te maken: samen sterk!


"Ups & downs"

Al die emoties dat jij op één dag soms voelt, dat moet wel heftig zijn! Knap dat je er zo over kan schrijven, je klinkt als iemand die zichzelf goed kent. Zoveel ups & downs, dat kan enorm lastig zijn. Probeer misschien eens deze oefening uit. Het kan je helpen om je nog meer bewust te worden van de gedachten en gevoelens die je op bepaalde momenten ervaart. Dit maakt het soms makkelijker om ze hierna te plaatsen en los te laten.

Succes!