monster

Ik ben zo moe

Mijn lijf

Niets is zo leuk als lang uitslapen! Je groeit volop. Je lichaam heeft veel energie nodig. Je haalt die energie uit je eten, maar ook uit genoeg slaap.

Soms ben je 's morgens moe en wil je wat langer blijven liggen. Maar zijn je ouders het daar niet mee eens. Je mag niet lang opblijven,terwijl je dan net heel wakker bent. Je hebt het gevoel 'Ik moet vroeg naar bed!'.

Terug

Reacties ―

"Het is normaal"

Tussen 12 en 18 jaar heb je meer slaap nodig. Je hersenen maken een stof aan die je slaperig maakt. Die stof heet melatonine. Je hersenen maken die stof later op de avond. Je wordt dus pas later op de avond moe. Maar je moet even vroeg opstaan als vroeger. Daardoor krijg je te weinig slaap. Het kan goed doen om in het weekend een beetje bij te slapen.


"Afspraken maken"

Het liefst van al wil mijn zoon zo lang mogelijk opblijven. En zo laat mogelijk opstaan. Daar ben ik het niet altijd mee eens. Hij heeft soms taken te doen ’s morgens, zoals zijn kamer opruimen of het vuilnis buitenzetten. Ik spreek met hem af op welke dagen hij langer mag blijven liggen.

Jan

"Slaap zonder stoorzenders"

Zet ‘s nachts je gsm en je computer uit. Die dingen storen je alleen maar. Dus weg ermee!

Pol

"Ga problemen met slapen tegen"

Lukt het niet om in te slapen? Of kan je niet goed doorslapen? Ben je bang of pieker je de hele tijd? Grijp dan in. Vraag op tijd hulp. Hier vind je alvast enkele tips die je kunnen helpen. Kijk ook eens bij slaapproblemen.