monster

Ik wil uitgaan

Vrienden

Party! Het liefst van al zou je elke dag naar een feestje willen gaan. Je coolste kleren aantrekken, jezelf opmaken, dansen, praten, flirten, plezier maken. Als je op stap gaat, is het één groot feest. Helaas durven je ouders er wel eens een stokje voor te steken.

Soms valt de avond ook tegen. Je haar zit niet goed, je hebt niet de juiste kleren aan, je vrienden komen niet, de sfeer zit er niet in of de muziek is slecht.

Terug

Reacties ―

"Blijf jezelf"

Voor een fuif maak ik mezelf mooi. Maar ik verander mezelf niet tot ik op iemand anders lijk. Dat hou ik geen hele avond vol. We zijn wie we zijn. Daar mogen we trots op zijn!


"Maak een kostenboek"

Je staat er misschien niet bij stil, maar uitgaan kost geld. Geld dat je misschien niet hebt. Schrijf op hoeveel geld je uitgeeft aan je gsm, een film, je kleren, een fuif …. Ga na wat je belangrijk vindt. Ga je bijvoorbeeld graag op café? Of koop je liever een nieuw T-shirt?

Jan

"Geniet!"

Ik moet vroeger naar huis dan de meeste van mijn vrienden. Dat vind ik soms heel stom, maar ik geniet van de tijd dat ik op het feestje ben. Het heeft geen zin om een half uur langer te blijven en daar thuis ruzie door te krijgen. De laatste uren zijn meestal niet de leukste!


"De regels van je ouders aanvaarden"

Het is niet leuk als je niet elke keer mee op stap kan met je vrienden. Je ouders leggen je regels op. Dat doen ze om jou te beschermen. En omdat ze bezorgd zijn. Ze doen het niet om je te pesten! Jij moet ook je eigen grenzen leren te stellen. Je ouders moeten leren om je los te laten. Dat gaat makkelijker als jij kalm vertelt waarom je toch wil gaan. Vind je een regel van je ouders echt onrechtvaardig? Praat er dan over met hen of met iemand die je vertrouwt. Je kan bijvoorbeeld ook contact opnemen met het JAC.

Pol

"Werk aan vertrouwen"

Op een bepaald uur moet je thuis zijn. Het is verleidelijk om nog een beetje langer te blijven. Probeer je toch aan de afspraken te houden. Zo krijgen je ouders het gevoel dat ze op je kunnen rekenen. Daardoor zal je meer en meer vertrouwen krijgen.

Jan