monster

Hoe maak ik nieuwe vrienden?

Vrienden

Het is leuk om vrienden te hebben. Ze kunnen je steunen als je het moeilijk hebt of als je verdriet hebt. En vrienden maken leuke dingen extra leuk. Deed je onlangs iets plezierigs? Zoals naar een pretpark gaan of een tenniswedstrijd winnen. Was het niet fijn om dat aan je vrienden te vertellen? Je hebt veel aan de mensen om je heen. Het is de moeite om nieuwe vrienden te maken!

Terug

Reacties ―

"Iemand met dezelfde interesse"

Het is makkelijker om contact te leggen met iemand die bijvoorbeeld ook in de tekenles of in de zwemclub zit. Of het is fijn als je weet dat iemand van dezelfde muziek houdt. Zo hebben jullie alvast iets om over te praten.

Li

"Iemand die je vaak ziet"

Het is makkelijker om contact te leggen met iemand die je regelmatig ziet op school, in de sportclub, bij de jeugdbeweging of op de trein. Kom je iemand vaak tegen? Lachen jullie wel eens naar elkaar? Zo iemand vindt jou alvast leuker. Mijn beste vriendin ontmoette ik op de trein!


"Iemand die zelf vrienden zoekt"

Niet iedereen wil nieuwe vrienden maken. Sommige mensen hebben een vaste groep vrienden. Ze willen die groep houden zoals hij is. Gelukkig willen de meeste mensen wél nieuwe vrienden! Net zoals ik!

Jan

"Je kan het ook anders zeggen"

Ik vind het niet makkelijk om iemand zo maar aan te spreken. Daarom gebruik ik andere manieren om contact te krijgen. Ik stuur bijvoorbeeld een e-mail, ik voeg hem of haar toe op Facebook of ik begin te chatten met die persoon. Achter het scherm van mijn computer vind ik het makkelijker om de eerste keer met iemand te spreken.


"Aansluiten bij een groep"

Wat zijn je interesses? Zou je graag in een jeugdbeweging gaan of een sport doen? Of zou je graag beter leren tekenen of muziek maken? Misschien zegt vrijwilligerswerk jou iets? Het zijn leuke plekken om nieuwe vrienden te maken. Laat je dus niet tegenhouden. Ga ervoor!


"Jezelf tonen"

Laat mensen zien wat je boeit. Vertel over de dingen die je graag doet. Of neem iemand mee naar een wedstrijd of een optreden waar jij graag naartoe gaat. Zo hebben mensen ook sneller interesse in jou!


"Kies het juiste moment"

Als je allebei vrolijk bent, is het bijvoorbeeld makkelijker om contact te leggen met iemand. Binnenkort geeft mijn beste vriendin een feestje. Dat kan een goed moment zijn om met iemand te babbelen die ik beter wil leren kennen. Met haar knappe broer, bijvoorbeeld …