monster

Homo, Lesbisch, of Bi?

Seks en relaties

Holebi? Af en toe slaan je hormonen op hol. Dat is spannend! Maar af en toe is het ook verwarrend. Soms word je verliefd op een meisje, soms op een jongen. Misschien weet je zeker dat je homo of lesbisch bent. Misschien twijfel je.

Terug

Reacties ―

"Zoek info"

Ken je mensen die ook homo of lesbienne zijn? Wanneer zeg je het aan anderen? Klik hier voor een schat aan informatie over holebi’s.

Jan

"Aanvaard jezelf!"

Daarna wordt het makkelijker om voor je aard uit te komen. Wil je graag weten hoe anderen omgaan met hun ‘coming out’? Neem dan eens een kijkje bij Wel Jong Niet Hetero. Je vindt er ook tips over hoe je het best omgaat met de reacties van vrienden, familie en kennissen.


"Neem je tijd"

Mijn broer is homo. Als tiener vond hij dat verwarrend. Koos hij voor jongens? Voor meisjes? Voor allebei? Hij had tijd nodig om dat uit te zoeken. Leer jezelf dus kennen. Je hoeft het niet meteen aan iedereen te vertellen.


"Lucht je hart"

Praat over al die twijfels in je hoofd. Zoek iemand aan wie je alles kan uitleggen. Je kan ook altijd anoniem terecht op forums. Bijvoorbeeld op dit forum.


"Jij bent wie je bent!"

Ben je verliefd op iemand van hetzelfde geslacht? Dat is OK. Je wordt er niet anders door! Jij blijft wie je bent. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is voor jou. Jij en je vrienden en familie hebben misschien even tijd nodig om eraan te wennen.