monster

Ik heb geen lief

Seks en relaties

Plots hebben al je vrienden een relatie. Waarom lukt dat niet bij jou? Je komt overal mensen tegen, maar je vindt niemand die bij je past. Of je vond al een vriendje of vriendin, maar je weet niet wat je ermee moet. En moet dat wel, een partner hebben?

Terug

Reacties ―

"Forceer niets"

Op elk potje past een dekseltje, zeg ik altijd. Zo gaat het bij veel dingen. Dat is ook zo bij een lief zoeken. Als je te hard zoekt, vind je hem of haar niet. Het is vaak op een onverwacht moment dat je iemand fantastisch tegenkomt. Zo kwam ik mijn man tegen, 40 jaar geleden!


"Jij bent wie je bent"

Sommige mensen vallen op vrouwen. Anderen vallen op mannen en nog anderen op allebei. Dat is normaal. Zoek rustig uit waar jij je goed bij voelt.


"Je verdriet delen"

Ik herinner me nog de eerste keer dat ik liefdesverdriet had. Het leek alsof de wereld verging. Ik gaf mijn verdriet de tijd. Ik praatte erover met iemand die ik vertrouwde. De pijn verzachtte beetje bij beetje. Die jongen was mijn verdriet niet waard, zo bleek!


"Jezelf blijven"

Als ik verliefd ben, wil ik indruk maken op diegene waarop ik verliefd ben. Ik wil het beste van mezelf laten zien. Ik draag dan mijn leukste kleren. Ik wapper extra met mijn haar. Maar ik blijf ook mezelf. Het is moeilijk vol te houden om me anders voor te doen dan ik ben, hoor!


"Doe leuke dingen zonder lief"

Ik ben single en ik heb veel vrijheid! Samen met mijn vrienden ga ik voetballen of naar een spannende film. Daar heb ik geen lief voor nodig! En er is ook niemand jaloers als ik flirt met andere meisjes!