monster

Mijn ouders zijn streng

Familie

Kijken jouw ouders alleen naar de slechte punten op je rapport? Zeggen ze: “Amper 58 voor wiskunde en maar net voldoende voor aardrijkskunde?” En jij was net blij dat je geslaagd was. Soms verwachten ouders erg veel. Je kan niet altijd voldoen aan al hun eisen.

Terug

Reacties ―

"Afspraken maken"

Het liefst van al wil mijn zoon zo lang mogelijk opblijven. En zo laat mogelijk opstaan. Daar ben ik het niet altijd mee eens. Hij heeft soms taken te doen ’s morgens, zoals zijn kamer opruimen of het vuilnis buitenzetten. Ik spreek met hem af op welke dagen hij langer mag blijven liggen.

Jan

"Probeer er met je ouders over te praten"

Misschien vinden je ouders goede punten bijvoorbeeld heel belangrijk? Dan is het niet altijd makkelijk. Vertel aan je ouders dat je bent wie je bent en dat je jezelf moeilijk kan veranderen.


"Ga voor je sterke vakken"

Als je extra je best doet voor vakken waar je goed in bent, kan je hogere punten halen. Dan aanvaarden je ouders ook makkelijker minder goede punten. Laat zien wat je kan!

Li

"Wees eerlijk tegen jezelf"

Voor die ene toets wiskunde had ik wat te weinig gestudeerd. Mijn ouders hadden misschien toch een beetje gelijk … Het duurde even om toe te geven dat ik eigenlijk betere punten kon halen. Mijn pa zei me achteraf dat ik moedig was toen ik dat eerlijk zei!


"Probeer je ouders te begrijpen"

Je ouders zijn vaak bezorgd. Het klinkt misschien cliché, maar je ouders willen het beste voor jou.