monster

Waar ligt mijn grens?

Vrienden

Mensen zoeken prikkels. Dingen horen, zien en voelen maakt ons leven boeiend. Sommigen vinden een rit in een reuzenrad leuk. Anderen willen over kop gaan. Iedereen is verschillend. Er zijn gevaarlijke en minder gevaarlijke kicks. Vergeet jij even alles door naar een horrorfilm te kijken of door te duiken van een hoge springplank? Of door uit een vliegtuig te springen met een parachute? Jezelf eens uitdagen, dat is allemaal OK.

Kicks die jezelf of anderen beschadigen, zijn niet OK. Bijvoorbeeld vandalisme, mensen kwetsen of te veel alcohol of drugs gebruiken. Waar ligt jouw grens? Wat vind jij leuk en wat gaat voor jou te ver?

Terug

Reacties ―

"Beperk je risico's"

Iets doen wat je spannend vindt, is leuk. Maar zorg ervoor dat je niet in de problemen komt. Sla je bijvoorbeeld samen met je vrienden de ruit van een bushokje stuk? Dat kan ernstige gevolgen hebben

Pol

"Leer eruit"

Ging je over de grens? Het goede daarvan is dat je er iets uit leert. Kreeg je bijvoorbeeld een boete omdat je geen kaartje kocht op de tram of door het rood licht fietste? Waarschijnlijk zal je dat niet zo snel opnieuw doen.

Jan

"Zoek veilige kicks"

Je hoeft het niet altijd groots te zien. Je kan ook een kick krijgen van sporten, van een mooie zonsondergang, een nachtspel in het bos, uitbundig dansen op een feestje, vuurwerk, een wildwaterbaan in een pretpark …

Li

"De gevolgen aanvaarden"

Deed je iets wat niet kan? Dan is het normaal dat er straf volgt. Soms zijn de gevolgen erger dan je dacht. Durf dan om hulp te vragen. Je hebt een fout gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat anderen je in de steek laten! Gebruik de handleiding om hulp te vragen.