monster

Wil ik seks?

Seks en relaties

Lets talk about sex...

Seks verschilt voor iedereen. De ene denkt er nog niet aan, de ander heeft al ervaring. Sommigen hebben al veel gekust. Anderen zijn op zoek naar hun eerste kus. Over seks valt heel wat te vertellen. Kijk eens op allesoverseks.be

Terug

Reacties ―

"Neem je tijd"

Verliefd zijn is heel mooi. Je kan elkaar samen ontdekken. Het begint met een vlugge kus en een zenuwachtige aanraking. Daarna geef je elkaar een lekkere knuffel of een tongkus. Je kan elkaar urenlang strelen en kussen. Neem je tijd. Geniet er volop van!


"Jezelf leren kennen"

Soms weet ik zelf niet wat ik leuk vind. Dan kan ik het ook niet duidelijk maken aan mijn lief. Ik ben aan het ontdekken wat ik fijn vind en wat niet. En ik vraag mijn vriend om daar rekening mee te houden.


"Kom op voor jezelf"

Maak duidelijk wanneer je iets wel of niet wil doen. Zeg nee als je er nog niet klaar voor bent. Heeft je vriend of vriendin al meer ervaring? Dat wil niet zeggen dat jij te snel moet gaan. Sommigen willen nog heel lang wachten om aan seks te beginnen. Daar is niets mis mee! Knuffelen kan ook met veel gevoel en passie.

Li

"Vrijen doe je niet alleen"

Weet je lief wat hij of zij leuk vindt? Of is hij of zij nog wat onzeker? Let op de wensen en de grenzen van de ander. Respecteer die grenzen. Misschien wil jij meer dan alleen maar kussen? Maar is dat voor je lief wel OK? Neem samen je tijd. Dan komt de volgende stap meestal vanzelf.

Jan

"Doe het veilig"

Ga je een stap verder met je lief? Zorg er dan voor dat het zonder risico’s gebeurt. Zoek info over ziektes die je kan krijgen door seks. Dat zijn seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Zoek info over ongewenst zwanger zijn. Zet pas daarna de stap. Condooms beschermen je tegen SOA’s en zwangerschap. Tenminste, als je het condoom goed gebruikt! Heb je vaker seks? Zorg dan dat je je goed beschermt. Je kan langsgaan bij je huisarts of raad vragen aan je ouders.

Pol

"Zit je ergens mee?"

Twijfel niet en praat er met iemand over. Over ervaringen of over problemen met seks kan je niet zomaar met iedereen praten. Maar vraag gerust raad aan goede vrienden of vriendinnen. Misschien kan je ook terecht bij broers of zussen of bij je ouders. Je kan ook contact opnemen met bijvoorbeeld het JAC of met AWEL.