monster

Ik wil mijn vrienden niet kwijt

Vrienden

Eindelijk is het weekend! Vanavond ga je op stap met je vrienden. Eerst wat rondhangen bij iemand thuis en daarna naar de bioscoop. Misschien gaat die leuke vriend of vriendin ook wel mee! Vrienden hebben geeft je een goed gevoel. Daardoor denk je positiever over jezelf. Maar vriendschap komt niet altijd vanzelf. Je moet er ook aan werken!

Terug

Reacties ―

"Interesse tonen"

Heeft je vriend of vriendin hobby’s? Zoals paardrijden of knutselen? Of weet je dat het thuis wat moeilijker gaat bij je vriend of vriendin? Vraag dan eens hoe het gaat. Je doet hem of haar er een plezier mee. Ik voel me altijd speciaal als mijn vrienden interesse tonen voor mij!


"Luisteren naar vrienden"

Het betekent veel voor je vrienden als ze hun verhaal kunnen doen bij jou. Door te luisteren bouw je vertrouwen op. Als jij daarna met iets zit, kan je ook bij hen terecht.


"Complimentjes geven"

Ik vind het heel fijn als mensen tegen me zeggen dat ik heerlijk kan koken. Een onverwacht complimentje doet wonderen. Mensen worden er blij van. En de kans is groot dat je een complimentje terugkrijgt. Zeg dus dat je het knap vindt dat je vriend of vriendin zo goed is in paardrijden of zingen. Of zeg iets leuks over die nieuwe boekentas


"Laat het zien!"

Ik laat altijd merken dat ik iemand graag zie. Dan zeg ik dat ik hem of haar leuk vind. Of ik zeg wat hij of zij goed kan. Vind je dat te moeilijk? Dan kan je ook een berichtje sturen, toch?


"Verrassing!"

Een onverwacht cadeautje geven of krijgen is heel leuk. Dat hoeft niet veel te zijn. Bijvoorbeeld een zelfgemaakt kaartje, een sleutelhanger of een armbandje. Als ik die vriend goed ken, dan kan de verrassing heel persoonlijk zijn. Zoals een playlist met muziek waarmee we samen veel plezier hadden op kamp.


"Aan vriendschap moet je werken"

Jij en je vrienden kunnen fouten maken. Daar komt soms ruzie van. Meestal waait het wel over. Maar soms moet je moeite doen om het weer goed te maken. Dat vraagt energie!

Jan

"Vrienden komen en gaan"

Het is leuk als je iemand al heel lang kent. Mijn beste vriendin en ik kennen elkaar al 20 jaar! We kennen elkaar door en door en we hebben samen al veel meegemaakt. Maar het hoeft niet altijd zo te gaan. Zie je iemand wat minder vaak? Dat is niet erg. Je komt ook nieuwe vrienden tegen! Zo gaat dat nu eenmaal.