100 tips om te ontspannen


Deze maand gaan we op zoek naar 100 toptips om te ontspannen!

Heb je een rotdag achter de rug? Krijg je stress van die examens? Of heb je gewoon eens zin om lekker lang te relaxen?

Dat kan én moet! Tijd maken voor jezelf is écht belangrijk. Het geeft je energie en vermindert stressgevoelens. Een must dus.

Heb je tips om te ontspannen? Inspireer er andere NokNokkers mee!

WINWINWIN!

Tussen 12-16 jaar? Een tip ingestuurd? Bij deze uitdaging maak je kans op een ultieme ontspanningsmiddag: knuffelen en wandelen met dieren uit een asiel – samen met … Elindo Avastia!

Check zijn filmpje en stuur snel je beste tips in!

De uitdaging loopt nog tot 7 juli 2019. Daarna kiest Elindo zijn favoriete tip. De gelukkige winnaar brengen we op de hoogte via mail.

Eerdere uitdagingen

Inzendingen


Dansen

Gaan zwemmen

Sporten

Paardrijden

Slapen

Tv kijken

Muziek luisteren

Rusten

Neer liggen

Een boek lezen

met vrienden afspreken

Op uitstap gaan

Filmpje kijken

Een spelletje spelen

een rondje gaan lopen en ondertussen naar muziek luiteren

Kijk veel grappige films/filmpjes. Lachen is heel ontspannend.

Negeer je gsm ook even, je krijgt stress omdat je je genoodzaakt voel om de hele tijd op de hoogte te blijven van alles.

Rustige muziek luisteren van Einaudi of Yiruma, Gaan (hard)lopen

Wandelen

Zingen

door te paardrijden

mediteren

muziek luisteren

douchen of een bad nemen

mediteren is heel goed
Ik weet een goeie tip om je te ontspannen😍. Je kunt er eens een weekendje tussenuit gaan. Je vertrekt gewoon naar de zee. Je maakt daar een rustgevende wandeling op het strand. Dat is toch zalig je hoort de zee in je oren, de wind die zachtjes fluit, hier en daar een beetje kinderen die spelen, met je blote voeten in het strand of in de zee dat gaat ook natuurlijk🤣. Als ik mij gestresseerd voel of ik heb even ontspaning nodig dan ik sluit ik mijn ogen en dan denk ik dat ik op het strand loop een frisse neus nemen en als ik er weer klaar voor ben open ik mijn ogen weer en ben ik weer blij en ontspannen. Maar het is natuurlijk veel leuker als je een weekendje naar de zee gaat om te ontspannen, dat gebeurt ook soms wel eens. Dan kan ik tot rust komen. De zee is echt een tweede thuis voor mij 😊, daar kan ik mezelf zijn zonder dat iemand mij stoort of lastig valt, een rustgevende wandeling maken op het strand, een beetje zonnen of gewoon een lekker koud plonsje maken in de zee.😂 Mijn mama haar oma heeft ook aan de zee gewoond dus we gaan regelmatig naar de zee omdat mijn mama daar is opgegroeid en dat vind ik altijd heel tof omdat ik de laatste tijd ook heel veel problemen heb met mijn vriendinnen en dan kan ik daar tot rust komen. Gewoon zalig😊 Dus als je ooit eens tot rust wilt komen, je weet wat je moet doen hé😜

Een boek lezen,

Muziek luisteren

of Tekenen

Bel een vriend/vriendin!

Zij begrijpen je (meestal) altijd en met hen kan je lachen. Zo vergeet je alle stress!

Op mijn gemak in de tuin zitten genieten van het zonnetje

ik trek graag foto’s van de natuur en dat ontspand mij echt heel erg je zit dan buiten en trek je foto’s

In bad gaan, een boek lezen, een verhaal of gedichtje schrijven, een schilderij maken, youtube video's kijken (kuch Elindo Avastia)

Wandelen

Een boek lezen

Tv kijken

Slapen

Muziek luisteren

Tv kijken

Slapen

Eens rond de blok of in het park wandelen

's Avonds in een lekker warm bad gaan met een film op of lekker knus in de zetel zitten met een dekentje en warme chocomelk en dan een film.

slapen

Doe iets wat je graag doet; iets dat binnen de regels valt!