Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

BUCKETLIST


Brainstormsessie over leuke activiteiten en uitdagingen die jongeren samen kunnen doen.

Informatie


Samen met elkaar – iets nieuws proberen

12 - 16 jaar

4 - 20 jongeren

1 u

groot papier, stiften

Nabespreking


Vraag wat de jongeren van de activiteit vonden en vraag wie er thuis ook zo’n bucketlist heeft. Maak de link met de knaltip ‘Mijn grenzen’ en verwijs naar www.noknok.be.

Verloop


Samen nieuwe dingen uitproberen is plezierig! Het bedenken van leuke ideeën en er samen naar uitkijken is vaak al de helft van de pret.

Leg een groot blad papier klaar waar ‘bucketlist’ staat opgeschreven. Laat de jongeren voor zichzelf nadenken welke leuke, zotte, originele activiteiten ze eens graag met de hele groep zouden doen. Dat mogen grote dingen zijn (een fuif geven!) maar ook kleinere (marshmallows roosteren boven het vuur). Ze mogen zich helemaal laten gaan. Als ze een idee hebben, mogen ze het – Pictionary-gewijs – tekenen op de bucketlist. Wanneer iedereen klaar is, probeert de groep te raden welke activiteiten er afgebeeld zijn (diegene die juist raadt, mag het erbij schrijven). Er wordt eventueel ook besproken hoe ze naar activiteiten toe kunnen werken (bv. geld inzamelen, een vuurkorf regelen …).

Hang de wishlist ergens op een zichtbare plaats en streep regelmatig dingen af. Of kleef er leuke foto’s bij van activiteiten die jullie samen deden.