Dauwtrip

Jongeren gaan op dauwtrip en genieten van de natuur en het samenzijn. 

Informatie ―

Tijd voor jezelf - De tijd vergeten - Genieten - Ontspannen - Lekker eten - Gezond zijn

14 - 16 jaar

Vanaf 6 personen

Halve dag

Allemaal lekkers voor een geslaagd ontbijt. Een uitgestippelde tocht door de natuur, groot blad en stiften voor de nabespreking.

Verloop ―

Ga op dauwtrip met jouw groep. Maak vroeg in de ochtend een heerlijke trip doorheen de bossen en velden. Voorzie een gezond ontbijt en pak de tijd om eens stil te staan bij de natuur en de rust op een vroege ochtend. Ga even neerliggen in het gras en geniet van de opkomende zon en de frisse geur van het gras. Laat iedereen zijn ogen sluiten en een momentje voor zichzelf nemen. Laat iedereen luisteren naar de vogels en genieten van de frisse lucht.

Nabespreking ―

Maak een happy-chart met de hele groep. Op deze happy-chart noteer je de verschillende momenten van de dauwtrip op de x-as van de grafiek (vb. aankomst, staptocht heen, ontbijt, momentje in het gras …). De y-as is de happy-as: hoe meer je naar boven gaat, hoe gelukkiger je bent.

Tip: verwijs naar de bouwblokken van de geluksdriehoek: het kompas voor mentaal welbevinden, of kortweg: geluk!

Geef vervolgens iedereen een stift/potlood en laat hen bij elk moment een bolletje tekenen op de grafiek. Misschien waren sommigen wel doodongelukkig toen ze uit hun warme bed moesten, maar keerde hun gevoel helemaal toen ze in het gras lagen en genoten van de vogelgeluiden? Of van het ontbijt? Laat iedereen bij de nabespreking zijn ‘bolletjes’ even toelichten.

Vertel de jongeren dat ze op www.noknok.be meer toffe oefeningen voor thuis kunnen vinden over ontspannen, nieuwe dingen uitproberen, tijd nemen voor zichzelf … Hang de poster op in het lokaal, en geef de jongeren een NokNok-postkaartje en sticker mee haar huis als herinnering aan de activiteit!

Materialen ―

Stickers

Stickers om klasagenda's, gitaren, kasten in het lokaal, het toilet, ... op te fleuren! Deel ze uit en kom te weten waar ze belanden ;)

Postkaartjes

Vertel jongeren over NokNok met dit postkaartje.

Posters

Fleur je lokaal op en zet NokNok in de kijker!