Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

Dauwtrip


Jongeren gaan op dauwtrip en genieten van de natuur en een gezond ontbijt.

Informatie


Tijd voor jezelf - De tijd vergeten - Genieten - Ontspannen - Gezond eten - Gezond zijn

14 - 16 jaar

Vanaf 6 personen

Halve dag

Broodjes, drinken en ander lekkers voor een geslaagd ontbijt. Een uitgestippelde tocht door de natuur, groot blad en stiften voor de nabespreking.

Nabespreking


Maak een happy-chart met de hele groep. Op deze happy-chart noteer je de verschillende momenten van de dauwtrip op de onderste as van de grafiek (vb. aankomst, staptocht heen, ontbijt, momentje in he gras,…). Vervolgens geef je de opdracht om een stift te nemen en op de grafiek een bolletje te tekenen bij het moment waarvan hij of zij het meest heeft genoten. Laat iedereen bij de nabespreking zijn ‘bolletjes’ even toelichten.

De begeleider licht ook kort knaltip ‘Tijd voor mezel f’ toe en legt de link met www.noknok.be

Verloop


Ga eens op dauwtrip met jouw ploeg. Maak een heerlijke trip doorheen de bossen en velden. Voorzie een gezond ontbijt en pak de tijd om ook eens stil te staan bij de natuur en de rust op een vroege ochtend. Ga even neerliggen in het gras en geniet van de opkomende zon en de frisse geur van het gras. Laat iedereen zijn ogen ook eens sluiten en een momentje voor zichzelf nemen. Laat iedereen luisteren naar de vogels en genieten van de frisse lucht.