Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

Flashmob


Jongeren steken zelf een act in elkaar die ze tonen aan het ‘grote’ publiek.

Informatie


Wat vind ik leuk - Ontspannen

12 - 16 jaar

Vanaf 8 personen

Halve dag

Eventueel een draagbare muziekinstallatie

Tips


Deze activiteit past ook bij het thema ‘iets nieuws proberen’ onder de knaltip ‘Mijn Grenzen’. Leg deze link dus zeker ook.

Nabespreking


Doe een rondje en laat iedereen in 1 woord zeggen wat ze vonden van deze activiteit. Licht vervolgens de knaltip ‘Tijd voor mezelf’ toe en leg de link met www.noknok.be.

Verloop


Een flash mob is een groepje mensen die plots op een publieke ruimte in groep een korte act uitvoeren. Vaak heeft deze act tot doel het publiek ergens bewust van te maken. Je kan met je groep hiermee aan de slag door bijvoorbeeld een liedje of een dans in te studeren dat kadert binnen de knaltip ‘Tijd voor mezel f’. Doe eerst even een brainstorm met je leden wat zij graag willen uitwerken en geef er zeker een leuke, ludieke draai aan. En dan maar inoefenen en op naar de grote markt of in het station in je buurt.