Onze blog

Een b/vlog opstarten samen met je groep.

Informatie ―

Iets nieuws proberen - Creatief zijn - Uitdagingen aangaan - Ervoor gaan

14 - 16 jaar

2 - 10 jongeren

> halve dag

Computer en internet

Verloop ―

Maak met de groep samen een blog of vlog op. De ene is goed in artikeltjes schrijven, de andere is een showbeest dat graag voor de camera staat, de andere heeft ideeën over de vormgeving, nog iemand anders kent meer over de technische kant. Samen lukt het jullie vast wel om een levendige, leuke blog of vlog te maken die door velen gelezen en bekeken zal worden.

Probeer een promo-actie te doen zodat zoveel mogelijk andere leden van jouw organisatie jullie blog/vlog gaan volgen.

Nabespreking ―

Vertel de jongeren dat het goed is om af en toe uit de comfortzone te gaan en nieuwe dingen uit te proberen (zoals hier dus een blog/vlog maken). Tegelijk is het belangrijk om je mannetje te staan en je eigen grenzen aan te geven (vb. ik wil niet voor de camera staan). Tip: verwijs naar de bouwblokken van de geluksdriehoek: het kompas voor mentaal welbevinden, of kortweg: geluk!

Vertel de jongeren dat ze op www.noknok.be meer toffe oefeningen vinden over omgaan met grenzen, zelf ‘neen’ zeggen en nieuwe dingen uitproberen. Hang de poster op in het lokaal, en geef de jongeren een NokNok-postkaartje en sticker mee haar huis als herinnering aan de activiteit!

Materialen ―

Stickers

Stickers om klasagenda's, gitaren, kasten in het lokaal, het toilet, ... op te fleuren! Deel ze uit en kom te weten waar ze belanden ;)

Postkaartjes

Vertel jongeren over NokNok met dit postkaartje.

Posters

Fleur je lokaal op en zet NokNok in de kijker!