Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

Onze Blog


Een blog opstarten voor en door jouw groep.

Informatie


Iets nieuws proberen - Creatief zijn - Uitdagingen aangaan - Ervoor gaan

14 - 16 jaar

2 - 10 jongeren

De opstart van een blog en de eerst inhoud opmaken duurt een halve dag. Om de blog te onderhouden moet je er nadien ook nog tijd insteken

Computer en internet

Nabespreking


Surf samen met de groep naar www.noknok.be. Laat de groep bedenken binnen welke van de knaltips deze activiteit zou passen. De begeleider licht ook kort knaltip ‘Mijn grenzen’ toe en legt de link met www.noknok.be. Bekijk ook samen met de groep hoe jullie op jullie blog iets kunnen doen in het kader van NokNok. Vertel bijvoorbeeld op je blog ook over andere acties die je doet in het kader van de vier knaltips.

Verloop


Maak met de groep samen een blog op. De ene is goed in artikeltjes schrijven, de andere heeft ideeën over de vormgeving, nog iemand anders kent meer over de technische kant. Samen lukt het jullie vast wel om een levendige leuke blog te maken die door velen gelezen zal worden.

Probeer ook een promo-actie te doen, zodat zoveel mogelijk andere leden van de jongerenorganisatie jullie blog gaan volgen.