Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

Poster maken!


Jongeren maken een poster voor anderen.

Informatie


Er zijn voor elkaar - Samen sterk - Mijn vrienden - Hulp geven

12 - 14 jaar

Vanaf 6 jongeren

60 min.

Computer of lege posters en stiften

Tips


Deze activiteit duurt niet lang, dus is het interessant om een aantal van deze kleinere acties aan elkaar te koppelen en op die manier toch een hele namiddag te werken rond één of meerdere van de knaltips. Wissel ‘denkactiviteiten’ ook steeds a f met ‘doe-activiteiten’ om de aandacht van de jongeren erbij te houden.

Nabespreking


Laat de jongeren er per twee/drie even op uit trekken om elkaar te interviewen. Hierbij moeten ze volgende vragen stellen aan elkaar: Vonden jullie de activiteit leuk? Hoe voelt het om een poster met een positieve boodschap te maken voor iemand anders? Wat zou je kunnen doen om anderen te tonen dat je er voor hem/haar bent? Na het interview keert iedereen terug in de groep en de interviewer vertelt telkens wat hij/zij te weten is gekomen door het interview.

De begeleider legt ook kort de knaltip ‘Reken op anderen’ uit en legt de link met www.noknok.be.

Verloop


Iedereen kan een ‘doe-lief-poster’ maken. Jongeren kunnen een poster maken voor zichzelf, voor iemand die ze kennen of voor iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken. De posters krijgen vervolgens een mooie plaats in het lokaal.