Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

Stijl- en kleuradvies


Jongeren geven elkaar stijl en kleuradvies om er op hun best uit te zien.

Informatie


Jezelf oké vinden - Jezelf aanvaarden- Zelfbeeld

12 - 16 jaar

4 - 20 jongeren

1u tot halve dag

Tijdschriften, prenten, afbeeldingen, make-up, borstel, haardroger, make-upwatten, make-upverwijderaar, handdoeken, gel, kleurstiften, mooie kleding om mekaar op te kleden

Nabespreking


Afhankelijk van de leeftijd van de groep kan je de jongeren een kleur laten kiezen die het beste aansluit bij hoe ze zich voelden tijdens deze activiteit. Of laat ze tekenen hoe ze zich voelden bij de activiteit. Laat iedereen vervolgens kort een toelichting geven in groep.

De begeleider licht ook kort knaltip ‘ik (k)en mezelf’ toe en legt de link metwww.noknok.be.

Verloop


Als jongeren naar een feestje gaan of uitgaan, zorgen ze ervoor dat ze er zo goed mogelijk uitzien. Meisjes maken zich op en trekken hun beste kleren aan. Jongens doen dat ook, alleen doen ze meer met hun haar dan met make-up. In deze activiteit gaan de jongeren elkaar in duo opmaken. Hoe? Dat vertel je eerst aan elkaar: hoe wil je er graag uitzien? Vervolgens maakt de een de ander op en daarna worden de rollen omgedraaid. Je kan ook altijd vragen aan de jongeren om mooie kleding mee te nemen, zodat ze zich helemaal kunnen laten gaan.

Je kan een groepsfoto maken van al die prachtig opgetutte jongelui en hang het in xl- formaat in jullie lokaal.