Talentenjacht


Talentenjacht waarin jongeren hun eigen kwaliteiten kunnen ontdekken.

Informatie


Mijn talenten - Zelfvertrouwen - Jouw talenten - Jezelf zijn

12-16 jaar

4-40 jongeren

Halve dag

Afhankelijk van de invulling van de talentenjacht kan het nodig zijn om voorwerpen te laten meebrengen, verkleedkleren te voorzien, foto’s te laten nemen,…

Verloop


Onder het motto ‘Iedereen kan iets en iedereen is ergens goed in’ wordt er een talentenjacht georganiseerd.

Laat jongeren de kans om hun eigen ding te doen. Beschouw ‘talenten’ als een zeer breed begrip. Geef hen een aantal tips mee: dansen, iets maken, koken, favoriete plek laten zien, zingen, verzameling, verhalen vertellen, fotografie, … Geef hen de nodige tijd om uit te werken hoe ze hun talent kunnen voorstellen en neem op het einde van de namiddag de tijd om elk om beurt een voorstelling te doen. Het is niet eenvoudig voor iedereen om iets voor de groep voor te stellen, dus geef de kans om het samen te doen met een andere jongere.

Voor sommige jongeren zal het handig zijn om op voorhand iets te kunnen meebrengen. Als dit niet haalbaar is, kan je ook altijd werken met uitbeelden, een kort toneeltje, een tekening, ….

Nabespreking


Leg een hoop prenten, foto’s, tijdschriften, boomerangkaarten of voorwerpen kriskras in het midden van de groep. Vraag de jongeren een foto, kaartje, prent of voorwerp te kiezen. Stel hierbij volgende vraag: ‘Wat geeft het beste weer hoe jij je hebt gevoeld tijdens deze activiteit?’

De begeleider licht ook kort knaltip ‘ik (k)en mezelf’ toe en legt de link met www.noknok.be.

Materialen


Stickers

Stickers om klasagenda's, gitaren, kasten in het lokaal, het toilet, ... op te fleuren! Deel ze uit en kom te weten waar ze belanden ;)

Postkaartjes

Vertel jongeren over NokNok met dit postkaartje.

Posters

Fleur je lokaal op en zet NokNok in de kijker!