Vriendschapsbandje

Jongeren knutselen vriendschapsbandjes voor elkaar.

Informatie ―

Mijn vrienden - Vertrouwen - Er zijn voor mekaar - Samen sterk

12 - 14 jaar

Vanaf 4 jongeren

120 min.

Verschillende bollen gekleurd touw, scharen, eventueel ook kralen. Je kan ook altijd wat boeken voorzien met tips over juwelen maken.

Verloop ―

Geef de jongeren het nodige materiaal en de opdracht om vriendschapsbandjes voor elkaar te knutselen. Laat hen vervolgens aan de slag gaan en geef hen tips en ideetjes.

Tips ―

Let op indien er jongeren niet zo goed in de groep liggen. Bedenk dan een systeem waardoor iedereen minstens 1 vriendschapsbandje heeft gekregen.

Nabespreking ―

Doe even een kringgesprek in de groep, waarin je de jongeren laat vertellen waarom de ander een vriendschapsbandje verdient. Bijvragen kunnen zijn:

  • "Hoe belangrijk vind jij vrienden?"
  • "Wat is voor jou het belangrijkste: hoeveel vrienden je hebt of hoe goed die vriendschappen zijn?"
  • "Wat betekenen je vrienden voor jou? Wat beteken jij voor je vrienden?"

Vertel de jongeren dat ze op www.noknok.be meer toffe tips en oefeningen voor thuis kunnen vinden over vriendschap en je goed in je vel voelen. Meer zelfs: ze kunnen samen met hun vrienden bouwen aan een heus appartementsgebouw. Hang de poster op in het lokaal, en geef de jongeren een NokNok-postkaartje en sticker mee haar huis als herinnering aan de activiteit!

Tip: verwijs naar de bouwblokken van de geluksdriehoek: het kompas voor mentaal welbevinden, of kortweg: geluk!

Materialen ―

Stickers

Stickers om klasagenda's, gitaren, kasten in het lokaal, het toilet, ... op te fleuren! Deel ze uit en kom te weten waar ze belanden ;)

Postkaartjes

Vertel jongeren over NokNok met dit postkaartje.

Posters

Fleur je lokaal op en zet NokNok in de kijker!