Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

Vriendschapsbandje


Jongeren vriendschapsbandjes voor elkaar laten knutselen.

Informatie


Mijn vrienden - Vertrouwen - Er zijn voor mekaar - Samen sterk

12 - 13 jaar

Vanaf 4 jongeren

60 min. - tot halve namiddag

Verschillende bollen gekleurd touw, scharen, eventueel ook kralen. Je kan ook altijd wat boeken voorzien met tips over juwelen maken.

Tips


Let op indien er jongeren niet zo goed in de groep liggen. Bedenk dan een systeem waardoor iedereen minstens 1 vriendschapsbandje heeft gekregen.

Nabespreking


Doe even een kringgesprek in de groep, waarin je de jongeren laat vertellen waarom de ander een vriendschapsbandje verdient. Bijvragen kunnen zijn: Hoe belangrijk vind jij vrienden? Wat is voor jou het belangrijkste: hoeveel vrienden je hebt of hoe goede vrienden je hebt? Wat betekenen je vrienden voor jou? Wat beteken jij voor je vrienden? De begeleider legt ook kort de knaltip ‘Reken op anderen’ uit en legt de link met www.noknok.be.

Verloop


Geef de jongeren het nodige materiaal en de opdracht om vriendschapsbandjes voor elkaar te knutselen. Laat ze vervolgens aan de slag gaan en geef ze tips en ideetjes.