noknok monster

Wees assertief


krachtig

Hallo, ik wil eens mijn verhaal doen, zo kunnen andere mensen er misschien ook iets uit leren. Ik ben altijd zo een buitenbeentje geweest. Mijn kleinere broer was ziek als hij geboren werd en er werd daardoor niet echt meer naar mij omgekeken. Toen ik naar het middelbaar ging, werd ik hard gepest. Ik kreeg een ketting van een vriendin, maar uiteindelijk bleek dat ze die zelf gestolen had.

Er ontstond een groot drama rond. Ik durfde niet meer naar school, iedereen zou me slaan, uitmaken, of iets doen wat mentaal of fysiek pijn doet. Ik ging dus niet meer naar school en ik maakte mijn examens niet. Het CLB had me aangewezen om naar een Buso school te gaan. Het ging daar goed, ik kreeg een vriend, maar hij wou mij gebruiken. Ik kon niet assertief genoeg zijn om ''neen'' te zeggen!

Dus please, meisjes of jongens, WEES ASSERTIEF en als je niet wilt, zeg dan NEEN! Het schooljaar daarna ging ik naar een privéschool. Het was veel te moeilijk en ik moest op mijn eentje studeren. Maar ik ben er wel een meisje tegengekomen, ze is nog steeds mijn liefje nu, al anderhalf jaar. Toen wist ik niet wie of wat ik was, was ik voor de jongens of voor de meisjes?

Tussen mijn mama en mij gaat het nog steeds niet zo goed. We hebben echt kei veel ruzie… Hierbij wil ik jullie zeggen dat jullie je niet moeten laten doen in het leven. Wees sterk. Doe geen dingen waar je jou niet goed bij voelt & zeg je gedacht op een goede manier!

Reacties ―

"Je eigen mening durven zeggen."

Wat goed dat je geleerd hebt om je eigen mening te zeggen op een duidelijke manier. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Rustig blijven en naar elkaar luisteren zorgt ervoor dat je elkaars mening respecteert. Zo kom je sneller tot een gezamenlijke oplossing!


"Uniek op je eigen manier"

Het kan soms zijn dat je niet altijd hetzelfde denkt en doet als de grote groep. Ik vind het belangrijker dat je eerlijk bent tegenover jezelf en je vrienden. Probeer eens nee te zeggen op een goede en rustige manier tegen je vrienden of ouders. Dat zal je ook meer zelfvertrouwen geven de volgende keer. Er is ook een oefening die je leert je zelfvertrouwen te verbeteren!


"Respecteer jezelf!"

Jij weet zelf het beste wat je wil en wat je voelt. Door naar jezelf te luisteren, kom je op je eigen goede antwoord. Wees trots op jezelf en schaam je niet. Iedereen is uniek, en dat is dik oké!

Li