noknok monster

"Ik was niet assertief genoeg..."


krachtig

Hallo, ik wil eens mijn verhaal doen, zo kunnen andere mensen er misschien ook iets uit leren.

Ik ben altijd een buitenbeentje geweest.

Mijn kleinere broer was ziek als hij geboren werd en er werd daardoor niet echt veel naar mij omgekeken. Toen ik naar het middelbaar ging, werd ik hard gepest. 

Ik had een ketting gekregen van een vriendin, maar die bleek gestolen te zijn, waardoor er een groot drama ontstond. Ik durfde niet meer naar school. Iedereen zou me slaan en uitmaken. Ik ging niet meer naar school en maakte mijn examens niet meer. 

Het CLB had me aangewezen om naar een BUSO-school te gaan. Daar ging het goed. Ik had er een vriend, maar die wou me uiteindelijk ook gewoon gebruiken. Ik kon niet assertief genoeg zijn om "neen" te zeggen!

Dus please... meisjes of jongens: WEES ASSERTIEF als je iets niet wilt. En zeg 'NEEN'!. 

Het schooljaar erna ging ik naar een privéschool. Dat was eigenlijk veel te moeilijk, maar ik ben er wel een meisje tegen gekomen. Ze is nog steeds mijn liefje. al anderhalf jaar. Vroeger wist ik niet wie of wat ik was: was ik voor de jongens of meisjes? Nu weet ik dat wel. 

Wat ik jullie wil zeggen is dat je je niet moet laten doen in het leven. Wees sterk! Doe geen dingen waar je je niet goed bij voelt en zeg je gedacht, op een goede manier! 

Reacties ―

"Je eigen mening durven zeggen."

Wat goed dat je geleerd hebt om je eigen mening te zeggen op een duidelijke manier. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Rustig blijven en naar elkaar luisteren zorgt ervoor dat je elkaars mening respecteert. Zo kom je sneller tot een gezamenlijke oplossing!


"Uniek op je eigen manier"

Het kan soms zijn dat je niet altijd hetzelfde denkt en doet als de grote groep. Ik vind het belangrijker dat je eerlijk bent tegenover jezelf en je vrienden. Probeer eens nee te zeggen op een goede en rustige manier tegen je vrienden of ouders. Dat zal je ook meer zelfvertrouwen geven de volgende keer. Er is ook een oefening die je leert je zelfvertrouwen te verbeteren!


"Respecteer jezelf!"

Jij weet zelf het beste wat je wil en wat je voelt. Door naar jezelf te luisteren, kom je op je eigen goede antwoord. Wees trots op jezelf en schaam je niet. Iedereen is uniek, en dat is dik oké!

Li