noknok monster

Zelfvertrouwen.


verdrietig

Ik heb deze site dankzij awel.be leren kennen... Ik had naar tips gevraagd voor mijn zelfvertrouwen problemen en dit was 1 van de tips ( van awel)...

Ik ben een erg stil iemand bij mensen dat ik niet ken (verlegen) maar als ik iemand een beetje langer ken ben ik TE hyper. Ik praat absoluut niet graag over mij dus dit is heel moeilijk. Dit is mijn verhaal :

Ik zit in mijn puber jaren en ik heb absoluut geen zelfvertrouwen. Bv. Alles wat ik maak/doe/zeg vind ik afschuwelijk mezelf vind ik trouwens ook afschuwelijk. Ik vind van mezelf ook dat ik geen talent(en) heb, veel vrienden van me proberen me te helpen en te overtuigen dat ik wel talent heb voor bv. zingen maar als ze zo een dingen zeggen geloof ik ze niet, Maar als iemand iets slechts zegt over mij geloof ik het ineens wel. Ik ben ook heel kwetsbaar wat me absoluut niet help! Je kan tegen me zeggen dat ik een heks ben voor de grap en hoe hard ik ook weet dat het een grap is ik wil het toch niet begrijpen en dan begin ik vaak te wenen. (Ik ween heel snel.)Vorig jaar werd ik ook een soort van gepest op school door mijn kleding. Niet veel van mijn vrienden weten hier over omdat ik zoals ik al zei niet over mij / mijn problemen praat. Een ander probleem is : Elke keer als ik voor en spiegel loop denk ik bij mezelf direct : 'Wat ben ik toch lelijk!' Ik weet dat je dit niet mag zeggen tegen jezelf (of iemand anders) maar het gebeurt altijd op automatische piloot. Zou iemand me kunnen helpen? Ik denk persoonlijk dat het aan mij ligt maar het lukt me niet om mijn zelvertrouwen terug op te bouwen ik denk dat ik bijna alles heb geprobeert maar misschien weten jullie iets? Ik denk dat ik deze zelfvertrouwen problemen al ongeveer 3 jaar.

Dankuwel!

Reacties ―

"Lief zijn voor jezelf"

Iedereen heeft positieve en minder positieve kanten. En iedereen is ergens goed in, jij dus ook! Daarom hoef je niet zo streng te zijn voor jezelf. We zijn allemaal uniek, en vullen elkaars persoonlijkheid aan. Focus op jouw unieke kanten. Stil zijn betekent misschien ook dat je goed kan luisteren? Hyper zijn betekent misschien dat je enthousiast bent? Mooie kwaliteiten zijn dat. Lief zijn voor jezelf is de boodschap ;)


"Grote stappen!"

Wat sterk van jou om je verhaal te delen. Dat vraagt veel moed. Veel jongeren hebben het moeilijk met zelfvertrouwen. Jouw vrienden bedoelen het goed, maar wat jij vanbinnen voelt kunnen zij niet veranderen. Je neemt al fantastische stappen om je zelfvertrouwen te verbeteren. Je verhaal delen, tips zoeken, met vrienden praten, je bewust zijn van je eigen gedrag, hulp zoeken bij AWEL, … Dat zijn allemaal stappen in de goede richting. Blijf zoeken en nieuwe dingen proberen. Jij komt er wel!


"Jezelf leren vertrouwen"

Wauw, wat een mooi geschreven verhaal! Jezelf accepteren is een leerproces. Daar ben jij duidelijk al mee bezig, top! Op deze pagina staan heel wat tips en oefeningen waar je mee aan de slag kan gaan. Kies er eentje uit dat je leuk vindt, bijvoorbeeld omgaan met complimenten of de 3 beste prestaties. Kleine positieve stapjes leiden naar het grootste resultaat én meer zelfvertrouwen!