monster

Help, ik verdik!

Mijn lijf

Je lichaam groeit. Daardoor word je vanzelf zwaarder. Bij sommige mensen kan dat plots heel snel gaan. Anderen zijn wat trager. Dat is niet belangrijk. Dat jij je goed in je vel voelt, is het voornaamste!

Terug

Reacties ―

"Wat is jouw model?"

Misschien ben je niet extra slank, maar moet dat wel? Modellen in boekjes zijn altijd heel mager. Maar dat is niet de echte wereld! De ene is wat ronder, de andere is wat scherper en hoekiger. Mensen zijn er in alle maten en gewichten. Probeer jezelf te aanvaarden zoals je bent.


"Jojoën"

Volg je een streng dieet? Dan is de kans groot dat je gewicht er even snel weer bijkomt. Ik heb dat vroeger vaak meegemaakt! Het is geen goed idee om wat je eet, plots helemaal te veranderen. Voel je je niet goed in je vel? Probeer dan gezonder te eten. Dat kan je leren en makkelijker volhouden.


"Light is niet altijd licht"

In cola light, light chips of light chocomousse zitten misschien minder calorieën. Maar dat wil niet zeggen dat het goed is voor je gezondheid. Soms zit in light minder vet. Maar in de plaats zit er meer suiker in. Of andersom. Je kijkt het best eens na op het etiket. Je mag er dus niet zo veel van eten als je wil!

Jan

"Eet als je honger hebt"

Dat klinkt heel normaal. Toch eten mensen vaak alleen omdat ze er zin in hebben. Hoe is dat bij jou? Grijp je wel eens naar chips of snoep als je je slecht voelt? Of omdat je er niet aan kan weerstaan? Heb je zin om te snoepen? Knabbel dan eens aan een wortel, eet een stuk fruit of poets je tanden.

Li

"In de val van reclame"

Er bestaat prachtige reclame over frisdrank of over de nieuwste hamburger. Het lijkt alsof dat allemaal goed voor je is. Maar in frisdrank zit veel suiker. In fast food zit veel vet. Eet en drink er niet te veel van.


"Speelt eten een grote rol in je leven?"

Denk je er de hele dag aan? Vind je dat je te veel weegt? Zelfs als je gewicht gezond is? Krijg je soms commentaar dat je te mager of te dik bent? Of eet je soms tot je er bijna misselijk van wordt? Raak je er zelf niet meer uit? Misschien heb jij een eetprobleem. Twijfel niet en zoek hulp.


Gerelateerde problemen ―

Ik voel me soms lelijk