monster

Ik voel me soms lelijk

Mijn lijf

Je ogen en je benen vind je wel OK. Maar je mond en je buik, die wil je liever anders. Vind jij jezelf soms lelijk? Of vind je dat je anders bent dan anderen? Die gedachten kunnen je erg van streek maken. Soms vergeet je dat iedereen anders is.

Terug

Reacties ―

"Niemand is perfect"

Je hoort het altijd en overal, maar het klopt wel, vind ik. Niemand heeft mooi haar én mooie benen én hippe kleren én een mooie stem. Ik ben tevreden met hoe ik eruit zie. Punt! Ook jij bent best OK! Focus op je positieve kanten met de spiegeloefening.


"Laat je niet doen door reclame"

Een perfect lichaam koop je niet. Ook al maakt reclame op tv en in tijdschriften je dat wijs. Aan al deze foto’s hebben ze uren met Photoshop gewerkt. Natuurlijk zien de modellen er dan perfect uit! Zoek op het internet eens naar afbeeldingen van ‘celebs met en zonder make-up’. Zij hebben duidelijk ook hun mindere kantjes!


"Je bent niet alleen"

Meer dan de helft van alle mannen en vrouwen willen graag iets veranderen aan hun lichaam. Iedereen kan dus wel iets bedenken. Aanvaard dat. Dingen die niet perfect zijn, horen bij het leven!


"Draag zorg voor je lichaam"

Met gezond eten en genoeg beweging kom je al een heel eind! Maar wees niet te hard voor jezelf. Je hoeft geen idealen te bereiken.

Li

"Zeg tegen jezelf: "ik ben uniek""

Herhaal dat elke dag. Jij bent de moeite waard. Geloof je in jezelf? Ben je fier op jezelf? Dan straal je. En een glimlach opent deuren …


"Je bent mooi zoals je bent"

Mooi zijn gaat niet alleen over je lichaam. Andere dingen die je goed kan, zijn ook belangrijk. Misschien kan je wel heel goed piano spelen. Of tekenen, of grapjes vertellen. Wat je doet en meemaakt, dat is belangrijk! Niet je looks, hoor.