monster

Mijn ouders werken veel

Familie

Denk jij soms: "Mijn papa is nooit thuis." of "Mijn mama werkt heel veel.".
Sommige ouders hebben het erg druk. Daardoor kan het lijken alsof ze geen tijd hebben voor jou. Het is altijd fijn om op het einde van de dag je verhaal kwijt te kunnen. Natuurlijk kan je ook soms terecht bij anderen. Maar het is belangrijk dat je opkomt voor jezelf. Voel je je soms eenzaam thuis? Praat erover met je ouders. Zeg dat je het gevoel hebt dat ze soms weinig tijd overhouden voor jou. Probeer eens met de Ik-boodschap.

Terug

Reacties ―

"Het praatkwartier"

Spreek af met je ouders dat je elke avond de dag met hen overloopt. Vraag of je ouders ook dingen over hun dag willen vertellen. Zo wordt het een goede gewoonte om naar mekaar te luisteren.


"Je ouders verrassen"

Ik geef mijn ma of pa soms spontaan een kleinigheidje. Bijvoorbeeld een kaartje dat ik zelf maakte. Ik stuur hen ook af en toe een GIFje. Of ik geef hen een bloemetje. Zo weten ze dat ik hen graag zie. En dat ik zelf ook een beetje aandacht wil. Het helpt! Ze geven me altijd een dikke knuffel!


"Verover een plaats in de agenda van je ouders"

Ouders hebben het vaak zo druk met hun werk, het huishouden … Ik zie het bij mijn dochter en mijn zoon. Maar ook al hebben ze het druk, er is zeker nog een plaatsje voor hun kinderen. Ze plannen een vast moment wanneer ze samen iets (gaan) eten. Of gaan winkelen, of naar een sportwedstrijd kijken. Misschien kan je dit ook voorstellen?