monster

Hoe krijg ik een eigen stijl?

Twijfels

Iedereen wil zich van zijn of haar beste kant laten zien. Je wil dat de jongens je zien staan. Of dat de meisjes je leuk vinden. Misschien krijg je het gevoel dat je met alles ‘mee’ moet zijn. Hippe kledij, de nieuwste gsm, een dure boekentas …

Je hebt die spullen niet nodig om je mooi te maken. Je kan ook tevreden zijn met minder. Want jij bent uniek.

Terug

Reacties ―

"Je kan aan je zelfvertrouwen werken"

Mensen met wat zelfvertrouwen zien er mooier uit. Dat komt omdat een gezonde geest je lichaam doet stralen! Je zelfvertrouwen kan je opkrikken. Probeer de oefening eens.


"Recycleren"

Niet alles hoeft nieuw te zijn! Ik kijk graag bij oude spullen. Zo probeer ik een oud T-shirt weer hip te maken. Of maak ik van een lange broek een short. In de verkleedkoffer op zolder en in tweedehandswinkeltjes vind ik ook telkens leuke dingen!


"Laat je niet verleiden door reclamestunts"

Reclame en tv laten met opzet mooie beelden zien. Die perfecte wereld bestaat niet. Ze willen dat je nieuwe dingen koopt. Zoals die nieuwe ‘bruin-zonder-zon-zonder-vlekken’. Of schoenen van een heel duur merk. Ik heb dat allemaal niet nodig. Jij?

Jan

"Maak het zelf"

Het hoeft niet moeilijk te zijn om zelf iets te maken. Je kan een sjaal breien, een haarlint uit een oud stofje knippen, een schoudertasje haken, je sneakers kleuren met textielverf of je kan je eigen T-shirt laten drukken. Niet iedereen is handig, maar het is de moeite waard om het uit te proberen!


"Tweedehands"

Spullen uit de kringwinkel hoeven niet lelijk of vies te zijn! Ze zijn origineel én goedkoop. Ga eens een kijkje nemen!


"Je eigen stijl is OK"

Wat anderen zeggen, is niet altijd wat ik het leukste vind. Ik draag graag iets geks. Een rok in een heel felle kleur, bijvoorbeeld! Als ik mezelf mooi maak, voel ik me vanzelf goed in mijn vel!


"Wat past het best?"

Ik straal als ik iets lichtblauws draag. Voor een van mijn vriendinnen werkt rood goed. Ik zoek uit waar ik mezelf mooi mee vind. Ik pas in een winkel een paar kledingstukken en ik kies er het leukste uit! Probeer het eens! Ook al klaagt je ma dat ze te lang op je moet wachten in de winkel.