monster

Zijn online vrienden échte vrienden?

Vrienden

Chatten en gamen is fun,... Of zit jij liever op facebook of snapchat? Op het internet kan je met mensen praten over van alles. Het is ook fijn om anoniem te zijn wanneer je vertelt waar je mee zit . Online maak je snel ‘vrienden’. Zeker op netwerksites zoals Facebook, Instagram of tijdens het gamen. Maar zijn dat wel echte vrienden?

Terug

Reacties ―

"Waar is jouw grens?"

Sommige mensen op de chat blijven vragen naar je gsm-nummer of je adres. Soms vragen mensen ook om foto’s door te sturen. Kijk dan eerst na of je iemand echt kent. Voel je je er niet goed bij? Durf dan nee te zeggen. Lees op click safe meer over veilig internet. Want veilig is altijd leuker!

Pol

"Dubbelcheck"

Welke gegevens kunnen mensen over jou vinden op het internet? Sommige gegevens op Instagram of Facebook maakte ik privé. Niet iedereen hoeft mijn e-mailadres, thuisadres of gsm-nummer te kennen, zeg!

Jan

"Intieme vriendschap op het internet"

Ik ben eens verliefd geworden op iemand via het internet. Ik probeerde te weten te komen wie hij echt was. Want mensen kunnen liegen over hoe oud ze zijn, of over hun geslacht. Ze kunnen zich ook anders voordoen dan ze echt zijn. Ik had die keer geluk!


"Vrienden op het internet vervangen je gewone vrienden niet"

Ik chat graag, maar ik vergeet mijn vrienden op school en in de voetbalclub niet. Samen dingen doen, blijft belangrijk. Want dat maakt vriendschap sterker!

Wat betekent vriendschap eigenlijk voor jou?


"Let op met afspreken"

Spreek niet zomaar af met een vriend die je kent van het internet. Kan je die vriend wel vertrouwen? Als je zeker weet dat het OK is, spreek dan af op een plaats waar veel mensen komen. Zorg dat iemand weet waar je afspreekt en met wie.

Pol

"Zelfbeeld"

Vroeger vergeleek ik me altijd met anderen. Maar toen kreeg ik door dat iedereen zich beter voordoet op sociale media dan hij of zij echt is. Ik vind het wel leuk om likes te krijgen op mijn berichtjes en foto’s op Facebook, maar als het niet zo is, zal ik er niet verdrietig om zijn! Ik laat mijn zelfbeeld er niet van afhangen.


Gerelateerde problemen ―

Ik wil mijn vrienden niet kwijt