monster

Ik heb te veel huiswerk

School

Soms heb je veel werk. Je hebt een taak voor geschiedenis. Je moet leren voor die toets van wiskunde. Je moet nog een werkje maken voor aardrijkskunde, een boek lezen voor Nederlands, en niet vergeten die test van Frans die eraan komt … Je weet niet waaraan je eerst moet beginnen.

Terug

Reacties ―

"Plan je tijd"

Als je veel werk hebt, kan je een schema maken. Hoeveel tijd heb je nodig voor die tekening of voor dat opstel? Wanneer moet het af zijn? Wanneer moet je naar de paardrijles of naar de zwemclub? Zet alles in een schema. Zo sta je niet voor verrassingen.

Jan

"Beloon jezelf als je iets hebt afgewerkt!"

Ik las dan een korte pauze in. Ik ga even uit de bol met de radio aan, neem een douche, bel met een vriend, ik kijk Facebook na of ik eet iets. Tussendoor voldoende Me-time dus. Ik let er wel op dat ik op tijd begin aan mijn volgende taak. Als het lukt om me aan mijn planning te houden, voel ik me heel trots! 


"Probeer verschillende manieren om te studeren"

Leer je graag hardop? Maak je veel schema’s? Werk je graag met fluostiften? Onthoud je beter als je schrijft? Iedereen leert anders. Probeer verschillende manieren uit. Wil je graag nog wat hulpmiddeltjes? Kijk eens op leren is een makkie .


"Echt te veel werk?"

Krijg je van de leerkrachten te veel taken tegelijk? Weet je niet meer waar je eerst moet beginnen? Je kan samen met je klas naar je titularis stappen. Of je kan erover praten op de leerlingenraad. Blijf er niet mee zitten!

Pol