noknok monster

"Thuis is er elke dag ruzie."


verdrietig

Hallo, 

Ik ben een meisje van 12 en leef al een tijdje in ruzies. Het is zo erg dat ik zelfs niet meer naar huis wil gaan. 

Thuis is er elke dag ruzie tussen mijn ouders of tussen mijn mama en mijn zus of tussen mijn 2 zussen. Er is wel altijd iets!

Ik reageer daardoor precies boos op iedereen, maar ik ben eigenlijk niet boos. Het is gewoon dat ik het niet meer wil, het is me allemaal te veel en ik wil dat allemaal niet meer horen. 

Op school zien ze dat er iets is, maar ik zeg dat er dan niks is. Maar dat is natuurlijk wel zo, alleen durf ik dat niet zo goed te zeggen. Want ik kan moeilijk iemand vertrouwen en ik denk dat niemand mij gaat snappen. Ik voel me er gewoon niet goed bij... 

Reacties ―

"Je gevoel uiten"

Fijn dat je je verhaal hier wel durft delen.

Het klinkt alsof al dat geruzie je wat teveel wordt. En dat kan ik goed begrijpen, zeker als je gezinsleden ruzie maken raakt dat je toch wel. Kan je er op een rustig moment over praten met iemand van je gezin? Misschien staan ze niet zo stil bij het effect dat dit op jou heeft. Hier lees je hoe je je gevoelens op een rustige manier kunt uiten.

Veel liefs,


"Zorgen voor jezelf"

Hallo daar,

Knap dat je kunt zien waar je boze reacties vandaan komen. Wanneer er zich teveel spanningen ophopen reageren we veel sneller en feller op de dingen. Zo te zien hangt er een gespannen sfeer bij jullie thuis, las voor jezelf regelmatig rustmomentjes in! Hier vind je verschillende tips om je hoofd leeg te maken. Misschien is De kracht van muziek wel iets voor jou?

Succes!

Li

"Praten doet goed"

Hoi anoniempie,

Ik wou nog even zeggen dat het mij altijd zo oplucht om te babbelen over waar ik mee zit! Zo te horen zijn de mensen op je school oprecht bezorgd om je, misschien kan je toch iemand van hen in vertrouwen nemen? Oké, ze kunnen waarschijnlijk niet alles onmiddellijk oplossen, maar het doet soms gewoon al goed om je gedachten eens te delen. Één van de knaltips gaat hier ook over: rekenen op anderen.

Groetjes,