noknok monster

"Ik heb veel last van de puberteit."


verdrietig

Hey, ik ben een meisje van 13. 

Ik heb echt veel last van vermoeidheid en zeker van de puberteit. Het is zeg maar het grootste monster van mijn leven. 

Soms moet ik op een random moment begin lachen en 5 seconden later begin ik te wenen omdat ik me zo ongelukkig voel. En na een mega gelukkige dag, moet ik soms terug aan vroeger denken, toen ik nog kleiner was, en dan moet ik ook beginnen wenen. 

Ik weet niet goed hoe dit komt....

Reacties ―

"Me-time"

Wat lastig dat je emoties zo alle kanten uitschieten! Zeker wanneer je het gevoel hebt dat je er weinig vat op hebt. Mijn humeur kan ook fel schommelen (thanks puberteit), je bent zeker niet de enige. Wat mij het beste helpt op die momenten? Extra lief zijn voor mezelf!

Ik heb een lijstje met dingen die me op zo’n moment wat kunnen oppeppen (of kalmeren): een zalig bad nemen, muziek luisteren, mijn nagels lakken, bellen met mijn bff, …

Misschien ook iets voor jou? Hier vind je er wat tips over. Op pinterest vind ik ook veel ‘selfcare’ inspiratie, hier een voorbeeldje.


"Neutrale kijk"

Knap dat je er ook wat neutraal naar kunt kijken “dat hoort bij de puberteit”. Gevoelens van verwarring en snel wisselende emoties zijn typisch voor de puberteit. Je verhaal zal vast voor veel jongeren herkenbaar zijn. Wees dus zeker niet kwaad op jezelf als je eens een dipje hebt en weet dat je humeur ook wel weer terug omhoog schommelt ;).

Meditatie en ademhalingsoefeningen kunnen helpen om er een beetje controle over te krijgen. Maar vooral ook accepteren dat die gevoelens komen en weer gaan.

Liefs,