noknok monster

"Is het omdat ik lelijk ben?"


verdrietig

Hallo iedereen,

ik ben een jongen van 17 jaar en ik heb een vraag. In het echt vind ik het moeilijk om er over te praten en daarom ga ik het hier even uitleggen. 

Vorig jaar zat ik helemaal in de put: ik geraakte niet op school door zware hoofdpijn (van de stress). Ook onderwijs aan huis lukte niet. Niks lukte eigenlijk.... Nu zijn we een jaar verder en het gaat veel beter: school lukt en ik heb mijn rijbewijs gehaald. 

Over 1 ding blijf ik onzeker. Ik heb namelijk nog nooit een lief gehad. Dus stel ik mij vaak vragen zoals: 

"Is het omdat ik lelijk ben?". Mijn mama en nonkel zeggen van niet. 
"Is het omdat ik op sommige momenten niet mezelf kan zijn en dus onzekerheid uitstraal?". Want als ik bij mijn familie ben, dan ben ik de normaalste jongen die je je maar voorstelt: zelfzeker, grappen maken enzovoort. Maar bij onbekende mensen ben ik anders. Dan ben ik stil en onzeker. 

  Zelfs als ik soms (per ongeluk) naar een meisje kijk en ze ziet dat, dan denk ik dat zij denkt: "Wat voor een loser zit er nu naar mij te zien?". 

  Dus is mijn vraag eigenlijk: kan ik als ik onzekerheid uitstraal wel een lief krijgen of moet ik echt leren om overal mezelf te zijn? Want een mooi innerlijk heb ik wel maar dat kan je (bijna) nooit tonen, en zelfzekerheid kan ik maar soms uitstralen....

  Reacties ―

  "Kleine stapjes naar meer zelfvertrouwen"

  Top van je dat je je verhaal deelt, je hebt een lange weg afgelegd. Herinner jezelf eraan dat je die moeilijke periode zelf bent doorgekomen, dat is knap. Je zelfzeker voelen en jezelf kunnen zijn gaat niet altijd vanzelf. Gelukkig zijn er wel manieren om je zelfvertrouwen te versterken. Met kleine stapjes, kan je gevoel dat jij er wel mag zijn groeien. Maar je moet jezelf wel genoeg tijd geven. Op noknok vind je verschillende oefeningen en tips die je verder kunnen helpen. Probeer bijvoorbeeld een de drie beste prestaties of werken aan je zelfvertrouwen. Komt helemaal goed!


  "Positief zijn straal je uit"

  Thx voor je verhaal. Wat ik vooral fijn vind aan een persoon, is dat ‘ie positief denkt over zichzelf en anderen. Het maakt dan niks uit of je onzeker of zelfzeker bent. Niets leuker dan een vriendelijke glimlach, samen lachen en praten over goeie dingen in het leven. Ik hoorde eens van een psycholoog dat als je elke avond in je bed denkt aan drie positieve dingen van de voorbije dag, je je hersenen traint om positiever te denken! Ik doe dat nu al een week, en ik merk echt een verschil. Ook de oefening 3 beste prestaties op NokNok helpt super goed om je zelfvertrouwen te versterken.  "Reacties van meisjes"

  Merci om je verhaal te delen! Wat jij voelt is helemaal niet vreemd en komt vaak voor bij jongeren. Meestal wordt er niet in het echt gepraat over deze dingen, maar op het forum van AWEL vind je ervaringen van jongeren die zich ook onzeker voelen over hun liefdesleven. Neem gerust eens een kijkje op het forum en post je verhaal daar als je graag reacties krijgt van andere jongeren. Doen!