noknok monster

"Blijf er niet mee zitten!"


krachtig

Hallo iedereen, 

Ik ben een meisje van 15 jaar dat al veel heeft meegemaakt sinds het 1ste middelbaar. 

In het 1ste middelbaar werd ik gepest omdat ik anders was dan de anderen. Ik was niet zo populair. Ik was niet zo opgemaakt als de andere meisjes. Ik werd hard aangepakt en had het er heel moeilijk mee. Toen mijn ouders het te weten kwamen, ben ik van school veranderd. Een goede school, maar ik werd er ook gepest. Omdat ik weer anders was dan de anderen. 

Uiteindelijk ben ik naar BUSO gegaan, waar ik me stukken beter voel! :) Hier krijg ik hulp en heb ik echte vriendinnen. Ik ga nu ook naar een psychologe en psychiater. 

Op sommige momenten heb ik het nog moeilijk, maar je kan je niet voorstellen hoeveel vooruitgang ik geboekt heb! Ik durf nu veel meer en heb meer zelfvertrouwen. 

Daarom zou ik aan iedereen het advies willen geven: blijf niet met je problemen zitten! Praat er met iemand over! Je hoeft er helemaal niet beschaamd over zijn! De mensen zijn er om je te helpen!

xx

Reacties ―

"Zelfvertrouwen kan je leren"

Wauw, jij bent precies een sterk persoon. Je geeft niet op! Natuurlijk kunnen er soms nog momenten zijn dat het even moeilijk is, maar je weer precies wel hoe je dit moet aanpakken. Zelfvertrouwen is inderdaad heel belangrijk! De oefening zelfvertrouwen kan je leren kan je hier nog wat verder mee helpen.


"Een luisterend oor vinden. "

In onze tijd was het soms gemakkelijker om hierover met een zus of broer te praten, ik had er ook zo veel. Je hebt misschien niet altijd een zus of broer waar je goed mee kan praten, maar je vindt heus wel iemand anders die naar je wilt luisteren. Tegenwoordig kan je dat zelfs online. Chatten, noemen ze dat geloof ik. Awel luistert naar je problemen en helpt je verder. Als dat geen vooruitgang is!


"Binnenstebuiten"

Ken je mijn uitspraak al: 'Met schmink en hakken alleen komt ge er niet!'. Je moet niet opgemaakt zijn om mooi te zijn. Wat je doet en wat je vanbinnen voelt, bepaalt je schoonheid. Iedereen is anders!
By the way, wist je dat sommige jongens, meisjes mooier vinden zonder schmink? Echt! ; )