noknok monster

Zelfverwonding


beschaamd

Hey allemaal!
Ik voel me heel erg onzeker omdat ik zo'n 10 maand geleden gestopt ben met zelfverwonding maar hou daar nog heel wat littekens aan over.. Ik voel me hierdoor vaak "niets" en waardeloos .
Weet iemand hoe ik met deze gevoelens en gedichten kan omgaan?
Alvast bedankt!
Meisje 15

Reacties ―

"Dapper"

Hoi hoi,

Eerst en vooral: super knap dat je gestopt bent met jezelf pijn doen. Je kiest voor wat goed voor je is en dat is niet altijd gemakkelijk, goed bezig!

Je bent zeker niet ‘niets’ of ‘waardeloos’. Je bent iemand die een moeilijke periode heeft doorgemaakt en ze heeft overwonnen, dat is super dapper.

Groetjes,


"Erover praten met iemand"

Hallo,

Ik begrijp dat het niet gemakkelijk is om met je littekens rond te lopen. Maar ze zijn een stukje van jezelf en jouw verhaal. Uiteindelijk is de enige oplossing aanvaarden dat ze er zijn en trots zijn op wat je hebt overwonnen.

Dat is niet zo evident. Heb je iemand in je omgeving met wie je er eens over kunt praten? Dat klinkt vast super eng, maar het zou wel opluchten! Door erover te praten met iemand die je vertrouwt verminder je de schaamte of je gevoel van waardeloos zijn.

Groetjes,


"Prima zoals je bent"

Hey meid,

Je waardeloos voelen is echt niet fijn… én nergens voor nodig. Je bent helemaal prima zoals je bent 😊! Probeer je te focussen op alles dat je wel goed doet. Dan volgt je goed gevoel zo 😉. Deze oefening zet je alvast op weg: De 3 beste prestaties.

Negatieve gedachten om leren buigen tot positieve? Dat kan je trainen met Berg en dal. Het vraagt wat oefening, maar je komt er wel.

En lief zijn voor jezelf 😉!

Joke