monster

Ik voel me alleen

Vrienden

Het is leuk om eens alleen te zijn. Gewoon doen wat je wil, zonder dat iemand er iets van zegt. Zingen zo hard je kan. Of zo lang als je wil in de badkamer blijven.

Te vaak alleen zijn is niet tof. Misschien veranderde je van school of ben je net verhuisd? Soms kan je je ook ‘zomaar’ eenzaam voelen, omdat je denkt dat niemand je begrijpt.

Terug

Reacties ―

"Je bent OK!"

Om iemand leuk te vinden, is het nodig om eerst jezelf te aanvaarden. Jezelf aanvaarden heeft te maken met je zelfvertrouwen. Ik probeer hieraan te werken.


"Op zoek naar mensen"

Ik heb meestal wel iemand bij wie ik langs kan gaan of met wie ik kan afspreken. Ik heb ouders, vriendinnen, buren, of kennissen van vroeger waar ik eens naartoe kan. Misschien heb jij ook nog grootouders, leerkrachten, jeugdleiders of chatvrienden met wie je kan praten.

Vaak heb je meer kennissen dan je denkt. Probeer de oefening de Kennissenkring eens en kijk met wie jij je band kunt versterken.


"Steun zoeken"

Soms voelt het alsof je nergens terechtkan. Een medewerker van AWEL, Tele-Onthaal of het JAC luistert graag naar jouw verhaal. Ook als je dat anoniem wil doen.


"Aansluiten bij een vereniging"

Vroeger zat ik in een sportclub en een jeugdbeweging. Dat was heel plezant! Of misschien zegt het je iets om muziek te leren? Durf de stap te zetten en ga ervoor!

Jan

"Iets op je eentje doen"

Ik kan me ook amuseren door dingen alleen te doen. Ik maak een lijstje met dingen waar ik niemand voor nodig heb. Ik lees een boek, zet mijn kasten anders in de slaapkamer, maak een schilderij, bak muffins, ga een rondje joggen, neem een warm bad of ik kijk naar een film.


Poll ―

Voel je je soms eenzaam? #DonkereGedachten #Kaartspel

Je hebt reeds gestemd.

14%

Neen, nooit.

48%

Ja, af en toe.

36%

Ja, best vaak.

In totaal werd er 4040 keer gestemd.