monster

Ik zoek een hobby

Twijfels

Een hobby hebben maakt je gelukkiger. Bovendien geeft het je meer zelfvertrouwen. Welke hobby je kiest, is voor iedereen anders. De ene leert basgitaar spelen of pimpt zijn of haar eigen kleren. De andere gaat naar de jeugdbeweging of de sportclub. Voor sommigen hoeft het niet meer te zijn dan computer of tv. Iedereen doet zijn of haar eigen ding.

Terug

Reacties ―

"Ga ervoor"

Zet je 200 % in! Oefen je veel op je instrument? Train je veel voor de tennisles? Dan word je snel beter. Zo beleef je nog meer plezier aan je hobby. Het vraagt wat inspanning, maar je krijgt er veel voor terug!

Li

"Zet je in voor een organisatie"

Je leert heel wat als je meewerkt in een organisatie. Dat kan bijvoorbeeld een jeugdbeweging zijn, een sportclub, je eigen bandje of het schooltoneel … Je leert om te gaan met conflicten en je neemt verantwoordelijkheid. Dat zijn dingen die je later ook kan gebruiken. Voor de jeugdbeweging organiseerde ik vroeger een fuif of een optreden. Ik maakte ook plannen om bijvoorbeeld geld in te zamelen. Dat hielp me later bij mijn job.


"Iedereen kan iets!"

Ook jij! Alle mensen hebben talenten. Mijn vriendinnen zeggen me bijvoorbeeld dat ik goed kan schrijven. Ik verzin graag verhalen. Jij kan misschien goed zijn in hockey, acteren of in veel geduld hebben. Ga op zoek naar je talenten. Gaat dat niet vlot? Schrijf dan eens op wat je graag doet. Iets wat je graag doet, is meestal ook een talent!


"Wissel af tussen passief en actief"

Er zijn hobby’s waarbij je niet veel beweegt. Zoals naar een film kijken of lezen. Die hobby’s zorgen voor ontspanning. Maar soms maken ze je futloos. Er zijn ook actieve hobby’s. Zoals sporten of naar de jeugdbeweging gaan. Dan beweeg je veel. En van bewegen krijg je energie!


"Probeer tijd te maken"

Het is niet altijd makkelijk om tijd te vinden voor je hobby. Je moet ook andere dingen doen: je schoolwerk, je moeder helpen of op je zusje passen. Plan je tijd zo dat je ook nog genoeg vrije momenten hebt. Je hobby’s zijn belangrijk. Laat ze niet zomaar vallen!

Jan

"Zoek iets wat bij je past"

Bijvoorbeeld je aansluiten bij een toneelgroep, kijken naar stand-upcomedy shows, musea bezoeken, aan judo doen, modelboten bouwen, juwelen maken …. Of kijk eens op het internet naar originele hobby’s. Ga op zoek naar iets nieuws!


Gerelateerde problemen ―

Ik wil meer bewegen