monster

Ik heb weinig zelfvertrouwen

Twijfels

Mensen horen graag bij een groep. Daar zijn veel redenen voor. Je weet dat anderen je leuk vinden bijvoorbeeld en je kan samen toffe dingen doen. Bij een groep horen geeft je een gevoel van kracht. Samen sterk! Over veel dingen zijn de mensen in de groep het eens. Maar het gebeurt ook dat ze van mening verschillen. Dan botst het soms …

Stel dat je samen met je vrienden op een feestje bent. Iemand heeft een jointje bij. De meesten zijn heel enthousiast en willen het allemaal proberen. Maar jij vindt het eigenlijk niet nodig. Durf je daar voor uit te komen?

Terug

Reacties ―

"Je mag nee zeggen"

Ik zeg eerlijk tegen mijn vrienden wat ik ervan vind. Ik probeer dat altijd vriendelijk te doen. Ik leg rustig uit dat het voor mij niet hoeft en ik zeg nee.


"Bouwen aan je zelfvertrouwen"

Voel je je soms onzeker? Wil je je in een groep niet laten doen? Aan zelfvertrouwen kan je bouwen! Op NokNok leer je werken aan je zelfvertrouwen.


"Geef jezelf de tijd"

Het kan dat een groep elke keer opnieuw dingen doet die jij niet graag doet. Misschien voel jij je niet echt thuis in deze groep? Bij welke mensen voel je je wel goed? Geef jezelf de tijd om dat te ontdekken.

Jan

"Even uit de boot"

Ben je het even niet eens met de groep? Dat is niet zo erg. Dat wil niet zeggen dat je er niet meer bij hoort. Het betekent dat je opkomt voor jezelf. Je zal merken dat mensen dat respecteren.
Probeer het met een Ik-boodschap.