noknok monster

@Anneleen_dbv: "Mijn lichaam kon de stress niet meer aan."


hoopvol

Hi there! Mijn naam is Anneleen en dit is mijn verhaal over prestatiedruk op school.

Ik koos voor kinesitherapie op de UA en was heel gelukkig met mijn keuze! Mensen helpen en anatomie waren twee grote interesses van mij, dus dit was een perfecte match.

De leerstof was intens, maar ik zat goed en mocht niet klagen! Ik dacht dat de druk die ik voelde wel normaal was, het is tenslotte hoger onderwijs? Iedereen zei altijd hoe zwaar het wel niet is…?

Maar dat was het niet. Na een paar weken universiteit was ik mentaal al op. En de druk werd alsmaar groter. Mijn lichaam kon de stress die ik mezelf oplegde niet aan. Ik werd vaker ziek omdat ik weigerde mijn lichaam rust te geven door lessen te missen. Ik had teveel schrik dat ik dan een te grote achterstand had en zou falen.

Na een dieptepunt besloot ik dat het zo niet verder kon. Ik begon erover te spreken met mijn vriendinnen, familie en vriend. Zij waren mijn Warme Williams: de personen die écht naar mij luisteren!

@anneleen_dbv Wie is jouw Warme William, de persoon die écht naar je luistert als je met iets zit ? Reageer het hier in de comments #ookik #perfectgelukbestaatniet ♬ Home - Edith Whiskers

Ik deelde mijn persoonlijke tips voor moeilijke momenten met #ookik en #perfectgelukbestaatniet. Doe jij hetzelfde? <3”

Reacties ―

"De kracht van luisteren"

Hallo Anneleen, sterk dat je uit je dieptepunt bent geraakt met de hulp van je vrienden!

  En ook leuk om te horen dat zij ook echt goed naar je kunnen luisteren. Wil je zelf ook een luisterend oor zijn voor je vrienden? Probeer dit even uit bij de volgende babbel.

  Jan

  "Wie staat dichtst bij jou?"

  Goede vrienden zijn écht goud waard. En echte goede vrienden zijn vaak maar op één hand te tellen. Benieuwd wie er het dichtst bij jou staat? Dan is deze kennissenkring-oefening misschien wel iets voor jou.


   "Heb je al een me-time-lijstje?"

   School kan best stressy zijn hé?! Zeker als je bang bent om te falen.

   Mijn gouden tip? Beloon jezelf als je iets hebt afgewerkt. Wissel inspanning af met ontspanning en pauze. Zo zorg je ervoor dat je stressniveau afneemt en dat je er terug tegenaan kunt.

    Ken je het me-time lijstje al? Dat is een lijstje vol activiteiten die je opladen (vb. je favoriete serie kijken, bellen met vrienden, wandelen in het bos, …). Ideaal voor dat pauzemoment dus!


    "Voel je niet schuldig!"

    Blijft de stress en spanning in je lijf? Voel je er zeker niet schuldig over. Soms komt er gewoon héél veel tegelijk op je af en dan lukt het even niet.

    Stap naar je leerkracht of titularis en bespreek het met hem/haar. Wie weet kan één leerkracht wel een taak uitstellen? Blijf er vooral niet mee zitten en praat erover!

    Pol