monster

Ik verveel me

Twijfels

Soms kan je niets leuks bedenken om te doen. Het is slecht weer, je vrienden zijn niet thuis en aan de hond heb je ook al niks. Alles wat je wil, lijkt heel ver weg. Je wil bijvoorbeeld naar een feestje, maar dat vinden je ouders niet goed. Je hebt nergens zin in. Of je weet niet waar je zin in hebt. 

Las je de anti-verveel tips van andere NokNokkers al?

Terug

Reacties ―

"Begin eraan!"

Aan om het even wat. Bel een vriend of vriendin, ga een toertje lopen, breng een bezoek aan je oma of maak toch je huiswerk. Beginnen is het moeilijkste. Maar als je bezig bent, word je actiever. Daardoor krijg je ook zin in andere dingen.

Weet je niet wat doen? Kijk eens bij de oefening me-time.


"Laat je fantasie de vrije loop!"

Maak bijvoorbeeld een website, schilder je nachtkastje, maak een taart met snoep, stuur je vrienden een e-card, maak een fotoalbum, schrijf een gedicht of een liedje, maak een YouTube-filmpje, stuur een echte brief of maak een lekkere smoothie. Doe eens iets nieuws.


"Vervelen mag!"

Je hoeft niet altijd met iets bezig te zijn. Eventjes niets doen kan ook heel fijn zijn. Ik droom dan even weg. Ik blader wat in een tijdschrift. Of ik wandel door de tuin of het park en ik verveel me simpelweg!


"Ga bij een vereniging"

Dacht je er al eens aan om naar de Chiro te gaan? Of naar de Scouts of de KLJ? Misschien leer je liever een nieuwe sport? Of een nieuw instrument? Zoek iets wat bij je past en ga ervoor!


"Ga op zoek naar een bijbaantje"

Wil je in je vrije tijd iets nuttigs doen? Hou je ervan om wat geld te verdienen? Ga op zoek naar een leuke job. Vraag eens rond bij de buren, familie of vrienden. Misschien is babysitten iets voor jou? Of kan je wat geld verdienen door het gras van de buren te maaien of hun auto te wassen? Vanaf 15 jaar kan je ook jobs zoeken op de website van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB).

Jan

Gerelateerde problemen ―

Ik voel me down

Ik zoek een hobby