noknok monster

@Younesidrissi: "Ik was echt zo dun!"


krachtig

Joo, 

Ik ben Younes Idrissi en ik wil mijn verhaal over onzekerheid met jullie delen. 

Want ook ik heb me vroeger zo hard onzeker gevoeld. Zo erg zelfs dat ik mijn T-shirt niet durfde uitdoen op het strand. Ik was echt zo dun!

Er is één ding dat me zwaar heeft geholpen om me zelfzeker te voelen en dat is stoppen met me te vergelijken op Instagram. En stoppen met continu, de hele tijd op sociale media te zitten. Echt gewoon even mijn gsm weggooien: even een dagje geen Instagram, een dagje stoppen met alle sociale media.

Want het grootste probleem is vergelijken. Dus stop met u te vergelijken met iemand anders op Instagram.

Op Instagram is meer dan de helft fake. Meer dan de helft is overdreven en er wordt alleen maar “happiness” getoond. Er worden nooit slechte momenten getoond.

@younesidrissi_ Welk cijfer geef jij jezelf op 10😂? ADVERTENTIE #ookik #perfectiebestaatniet #advertentie ♬ original sound - Younes

Reacties ―

"Comparison is the thief of yoy"

Hey Younes, wat een goede tip dat je daar geeft!

Tv, sociale media en reclame stellen mensen vaak als ideale personen voor: een prachtige glimlach, een knap figuur, stralende ogen … Vergelijk je niet met die droomwereld. Perfectie bestaat niet. Een unieke persoon wel, dat ben jij!

  In het Engels zeggen ze wel eens “Comparison is the thief of joy”, met andere woorden: door je te vergelijken met anderen neem je van jezelf het plezier af. Daar zit iets in volgens mij!

  Li

  "Geef je lichaam tijd"

  Puberteit. Dat is de periode waarin je lichaam enorm verandert. Ik weet nog dat ik toen vooral in gewicht bijkwam. Dat was even wennen, maar achteraf gezien wel een goede verandering. Geef je lijf de tijd om te veranderen. En je geest om eraan te wennen.


   "Voel je je slecht? Vermijd sociale media"

   Ken je dat gevoel… dat sociale media zoals Instagram je op bepaalde momenten inspiratie en energie geven en op andere momenten heel down doen voelen? Dat is perfect normaal!

   Want heel veel hangt af van hoe jij ‘toekomt’ op sociale media.

   Voel je je slecht voor je op sociale media gaat? Dan ga je misschien sneller denken: ‘zij hebben dat allemaal en ik niet’. Waardoor je je nog slechter gaat voelen.

    Mijn ultieme tip? Vermijd sociale media als je je wat minder goed voelt.


    "Je hoeft geen supermodel te worden"

    Zorg dragen voor je lichaam is zo belangrijk, je brengt er nog je hele leven in door! Met gezond eten en genoeg beweging kom je al een heel eind!

    Maar wees niet te hard voor jezelf. Je hoeft geen olympische sporter of supermodel te worden. Stel je eerder de vraag: hoe kan ik op een gezonde manier voor mijn lichaam zorgen?