monster

Ik kan niet zonder...

Mijn lijf

Je hebt het gevoel dat je niet zonder kan. Elke dag gebruik je of zit je urenlang voor het scherm. Sta je op en denk je meteen aan pijnstillers, roken, drinken of gamen? Dan moet je stoppen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak heb je het gevoel 'Ik kan niet stoppen' of je weet niet hoe. Dat is moeilijk alleen.

Terug

Reacties ―

"Laat je niet verleiden"

Ben je al even gestopt? Laat je niet verleiden om toch nog één keer te blowen of te gokken. Zo ‘ééntje’ brengt je misschien weer helemaal in de sfeer. Daarna volgt nog eentje, en nog eentje … Voor je het weet, gebruik je weer even veel als vroeger.

Jan

"Geef de moed niet op!"

Stopte je een eerste keer? Maar lukte dat niet? Dat is normaal. Om van een verslaving af te raken, moet je je gedrag veranderen. Dat gaat met vallen en opstaan. Ga na wat er mis ging bij je eerste poging. Daar kan je uit leren. Als je weet wat er fout is gegaan, sta je sterker in je schoenen om opnieuw te stoppen.


"Neem iemand in vertrouwen"

Vertel je verhaal aan iemand bij wie je op je gemak bent. Het is fijn om er niet alleen voor te staan. Vind je niemand in je omgeving? Dan neem je best contact op met iemand van de Druglijn.


"Website"

Wil je graag stoppen met roken? Neem dan even een kijkje op deze website van WATWAT.