noknok monster

"Ik ben het derde wiel."


verdrietig

Ik zit in een groepje met drie meisjes. Ik ben het derde meisje. Mijn 2 andere vriendinnen praten vaak met elkaar en spreken soms ook zonder mij af.  

Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik krijg superveel stress van dit alles! 

Hebben jullie tips? 

Reacties ―

"Praat erover"

Hey daar,

Dat gevoel van het derde wiel te zijn is helemaal niet leuk. Heb je het er al eens met je vriendinnen over gehad? In de meeste vriendengroepjes spreken mensen ook wel eens apart met elkaar, maar misschien staan ze er niet zo bij stil dat jij je soms alleen voelt? Met onze ik-boodschap kan je oefenen hoe je hen dit op een rustige manier kunt vertellen. Je kunt er altijd eerst eens over praten met iemand waarbij je je helemaal op je gemak voelt, misschien met je ouders?

Groetjes,


"Stress verminderen"

Wat rot dat je zoveel stress hebt over de situatie met je vriendinnen. Het klinkt alsof je je hier nogal onzeker over voelt. Dat is ook niet gek, vriendschap lijkt erg belangrijk te zijn voor jou. Misschien vind je bij de eerste tip wel manieren om je wat beter in je vel te voelen. Denk er ook aan om regelmatig te ontspannen: verzet je gedachten met De kracht van muziek, maak je hoofd leeg met een ademhalingsoefening of maak jezelf een frisse smoothie.


"Win-win"

Hi!

Ik sta daar zelf eigenlijk niet zo bij stil. Als ik zin heb om meer tijd door te brengen met mijn vrienden, dan neem ik snel initiatief. Stel gerust zelf iets leuks voor dat jullie samen kunnen gaan doen. Je vriendinnen vinden het vast fijn om meegevraagd te worden en jullie spreken nog eens met z’n drietjes af, win-win voor iedereen ;).

Succes!