Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

Alcohol Free Party


Organiseer een alcoholvrije fuif zodat de feestgangers bewust nee kunnen zeggen tegen alcohol zonder in te boeten aan plezier.

Informatie


Iets nieuws proberen - Uitdagingen aangaan - Zot doen - Alcohol - Assertiviteit - Neen zeggen - Ja!

12 - 16 jaar

Min. 5 jongeren

Halve dag voor de eerste voorbereidingen

Fuifzaal, flyers en posters, drank, inkleding, tickets, verlichting, DJ, …. Rode en groene kaartjes

Nabespreking


Een echte nabespreking is bij deze activiteit niet aangewezen. Bespreek bij het voorstel voor een alcoholvrije fuif volgende elementen in groep: Hoe vinden jullie het om een alcoholvrije fuif te organiseren? Is het makkelijk om anderen te overtuigen dat alcohol niet nodig is voor een leuke fuif? Wat maakt het voor jou soms moeilijk om neen te zeggen? Wat kan je helpen om in de toekomst beter neen te kunnen zeggen tegen alcohol? En tegen anderen? De begeleider licht ook kort knaltip ‘Mijn grenzen’ toe en legt de link met www.noknok.be.

Verloop


Plan een alcoholvrije fuif en bedenk een leuk bestemming voor de opbrengst (vb. je kamp, een speciale activiteit, een goed doel). Brainstorm allereerst over datum, thema, locatie, sponsors, inkleding, drankjes, promotie,…en ga vervolgens concreet aan de slag. Stel een uitgebreide takenlijst op en geef iedereen in de groep een taak.