noknok monster

biseksueel


bang

waar moet ik beginnen... in het 3e middelbaar begon ik te twijfelen aan mijn geaardheid, maar ik werd verliefd op een jongen, die 2,5 jaar ouder is als mij, toen twijfelde ik niet meer, ik was 100% zeker. We hadden een goede relatie, een zéér goede zelfs, maar de twijfels kwamen terug, hij wist dat ik met iets zat, maar ik kon het hem niet vertellen. Het moest wel... ik was bang want ik wou hem hier niet mee kwetsen, maar hij ving het goed op. Ik kon de relatie niet meer aan, ik had tijd nodig en dat heeft mij echt geholpen. we zijn nu goede vrienden maar ik wil geen relatie meer met hem. Ik ben er nu zeker van, ik ben bi. Hij heeft me geholpen hierdoor te worstelen. Vorige week kreeg ik van een vriendin te horen dat ze met hetzelfde zat, ik heb het gedeeld met haar, nu weten 4 personen het : mijn ex en nog 3 vrienden inclusief die ene vriendin. Mijn ouders weten het zelfs niet. Ik wou het zo geheim houden maar plots kreeg ik te horen dat mensen begonnen te roddelen over mijn geaardheid, ze hadden "vermoedens". Ik wil nog altijd dat die roddels niet rondgaan, maar ik weet niet wat ik hiermee moet doen, niemand mocht het weten! 1 iemand moest het doorverteld hebben en ik ben nu bang dat mensen mij anders gaan bekijken, ik weet het niet, kwil gewoon dat ze stoppen met daarover roddelen en dat ik gewoon gelukkig mijn leven kan leiden...

Reacties ―

"Ken jezelf"

Nice van je dat je luistert naar jezelf. Je geaardheid is een deel van jou dat je nog niet met iedereen kan delen. Dat is oké! Niet cool wanneer iemand je geheim doorvertelt. Als ik een geheim heb wil ik het aan anderen kunnen vertellen wanneer ik daar klaar voor ben. Die roddels gaan vanzelf wel weg wanneer je er niet op reageert. Soms zijn er dagen waarop je er echt niets meer over wilt horen. Je kan een oefening doen om jezelf eraan te herinneren dat je awesome bent, wat er ook geroddeld wordt. De oefening heet ‘3 beste prestaties’. Het geeft mij soms wel een boost. Probeer het eens. En vooral, blijf jezelf!

Li

"Krachtig persoon"

Wauw, ik zie dat je duidelijk een krachtig persoon bent. Moeilijke dingen met anderen delen is niet gemakkelijk. Maar jij deed het. Top! Je hebt een goede relatie gehad waaruit je veel hebt geleerd over jezelf. En daar heb je ook een goede vriend aan over gehouden die je helpt door moeilijke periodes. Blijf zo verder doen!