noknok monster

pesterijen!


boos

vandaag ben ik door een aantal jongens na school gepest en ze hebben mijn boekentas vol gespuwd

ik werd zelf heel er kwaad en weet niet wat ik hier nu mee moet doen. was mijn reactie wel juist? hoe ga ik het de volgende keren aanpakken?

graag een advies??

Reacties ―

"Doorbreek het patroon"

Sterk van je dat je hier je verhaal postte. Hevige en voorspelbare reacties vinden pesters meestal leuk. Reageer daarom eens op een andere manier: blijf heel rustig. Spreek 1 van de pesters aan en vraag waarom hij/zij meedoet met de groep. Toon dat je jezelf respecteert en hun gedrag niet aanvaardbaar is. Op de NokNok website vind je nog enkele andere tips om met pesten om te gaan, klik hier om ze te ontdekken. Succes!!


"Batterijen opladen"

Pff, pesters. Niet cool. Wat moet je doen na zo’n zware dag op school? Een fijne avond hebben, ontspannen n jezelf graag zien, belangrijk om er de volgende dag weer tegenaan te gaan he. Je kan met een goede vriend(in) afspreken, gaan sporten of een leuke hobby doen. Er zijn nog meer opties! Think outside of the box. Ik zou zeggen check NokNok en probeer eens een oefening die je aanspreekt! Mijn favorieten zijn: Doe eens zot, Nee leren zeggen , 1minuut meditatie en de 3 beste prestaties

Li

"Hulp vragen mag"

Je verhaal delen met anderen is een belangrijke stap die jij hier al zette. Fantastisch! Wanneer pesterijen blijven duren en je er altijd aan denkt, is het misschien nodig om hulp te zoeken. Je kan praten met je ouders, je leerkracht, of een hulpverlener van het JAC in jouw buurt . Op Awel.be kan je anoniem praten met iemand van AWEL via chat of telefoon.

Jan