Noch jongen, noch meisje


bang

Ik weet ondertussen dat ik noch jongen, noch meisje ben, ook al heb ik het lichaam van een meisje en staat dat op mijn ID ook zo. Maar ik voel me niet zo. Helemaal niet. Nooit rokjes, altijd lange broeken. Maar ook geen kort haar, altijd in een lange paardenstaart. Ik speel vaak games zoals jongens, maar ik hou ook van tekenen zoals de meeste meiden. Daar zat ik dus even in de knoop mee tot iemand me uitlegde wat ik werkelijk ben (zonder dat die persoon het wist).

En nu zit ik met het probleem dat ik er niet mee naar buiten durf komen. Dat ik nu zeker weet dat ik op beide geslachten val en in mijn hoofd geen geslacht heb.

Soms denk ik dat ik me gewoon voor de gek aan het houden ben.

Klopt dat? Of niet? En hoe moet ik het naar buiten brengen?

Reacties


"Verwarrende gevoelens"

Hoi Moekie,

Bedankt om je twijfels hier te delen, dat vraagt veel moed!

Wat een verwarrende gevoelens allemaal, ik kan me inbeelden dat het niet gemakkelijk is om daarmee te zitten. Het is ook helemaal oké om hierover te twijfelen en ermee te experimenteren, knap dat je jezelf die vragen stelt. Voor veel jongeren is het ontdekken van hun genderidentiteit en seksuele geaardheid een ware zoektocht.

Jouw voorkeur voor lange broeken, gamen en lang/kort haar hoeft niet te betekenen dat je geen jongen of meisje bent, dat zijn dingen die perfect bij beide geslachten kunnen passen. Gaat het echter om meer dan dat en ‘voel’ je je soms zowel jongen als meisje, dan ligt jouw genderidentiteit misschien niet aan één van de extremen van het continuüm.
Ingewikkeld he? Meer informatie daarover vind je hier en hier. Informatie over geaardheid en daarmee naar buiten komen vind je hier terug.

Praten over al die twijfels kan erg opluchten en duidelijkheid in je hoofd scheppen. Kan je iemand van je omgeving erover in vertrouwen nemen? Indien je liever je verhaal eens anoniem doet kan je ook steeds terecht bij ‘awel’ of op het ‘wel jong, niet hetero’ forum.

Groetjes en succes met je zoektocht!

Joke