Slecht gevoel


verdrietig

Ik heb de laatste tijd veel hoofdpijn
Ik denk aan zelfmoord
En ben bang om naar school te gaan wat ben ik dan nog waard

Reacties


"Praten lucht op."

Bedankt om je verhaal te delen, dat is niet evident. Je gaat duidelijk een moeilijke periode door. Soms lijkt er vanalles tegen te zitten en kan het je te veel worden. Op zo een momenten is het belangrijk dat je je tot iemand wendt om erover te praten. Je hoeft zo’n moeilijke gedachten echt niet alleen te dragen. Is er iemand in je omgeving bij wie je terecht kunt? Anders kan je altijd binnenspringen bijde hulpverleners van het JAC. Als je met gedachten over zelfmoord zit, kan je ook terecht op de zelfmoordlijn 1813. Over je negatieve gedachten en gevoelens praten kan heel belangrijk zijn om niet nog dieper in de put te vallen. Blijf er dus over praten en weet dat je er nooit alleen voor staat. 

Griet


"Bang om naar school te gaan"

Wanneer je je slecht in je vel voelt, kan het gebeuren dat je bang bent om bepaalde dingen nog te doen. Je angst voor school is zeker te begrijpen en het betekent helemaal niet dat je minder waard bent. Wat misschien kan helpen is om iemand op school hierover in vertrouwen te nemen. Zo heb je ook daar iemand bij wie je je beter kan voelen en kan dit een lichtpuntje zijn aan het naar school gaan.   

Hier kan je ook nog wat lezen over om te gaan met je slecht in je vel voelen en gedachten aan zelfdoding. Ook op deze NokNok-pagina vind je wat tips voor wanneer je je down voelt.

Joke


"Donkere wolken"

Lieve schat,

Je bent zoveel meer waard dan je op deze moment kunt zien. Wanneer je je heel slecht in je vel voelt kan het soms moeilijk zijn om dit te zien. Je gedachten kunnen als donkere wolken alles somber doen kleuren. Maar net als wolken kunnen ze ook weer voorbij trekken. Hoe zou jij reageren als een vriend dit aan jou vertelde? Je zou niet snel ‘jij bent niets waard!’ zeggen, integendeel dan zou je net extra lief zijn voor die persoon. Dat is ook wat jij nodig hebt: probeer extra goed voor jezelf te zorgen en vraag hulp als het nodig is.

Een dikke knuffel en veel goede moed!

Bomma